Er du klar til ældrelivet?

Nye Ældreliv-kurser starter i foråret
25. januar 2019

I slutningen af februar begynder en ny sæson i Ældreliv Hvidovre – et gratis kursustilbud for Hvidovreborgere fra 60 år og opefter.

- Uanset om du lige har rundet de 60 og knap er begyndt at tænke over ældrelivet, eller om du har været pensionist i flere år, er der noget at komme efter på vores Ældreliv-kurser. Man kommer vidt omkring i emner som arveret, sociale fællesskaber og sundhed, fortæller Pia Jenfort, leder af Sundhed og Forebyggelse i Sundhedscentret.

Ældreliv Hvidovre er et tilbud til seniorer, som søger viden og redskaber til, hvordan man kan forberede sig på ældrelivet, og inspiration til at fortsætte en aktiv og selvstændig hverdag så længe som muligt.

Forløbet består af fire kursusgange med emnerne: Økonomi, tryghed i hjemmet, et sundt hverdagsliv samt netværk og fællesskaber. Som noget nyt kan Ældreliv Hvidovre byde velkommen til en lokal advokat, Janne Køster, der vil holde oplæg om juridiske forhold, herunder arveret, testamenter og fuldmagter. Janne er en kendt oplægsholder i kommunen, og har bl.a. gennem en årrække undervist nybagte mødre og fædre på kurset ’Familieliv Hvidovre’.

Herudover vil der være oplæg fra politiet og Hovedstadens Beredskab samt medarbejdere fra Hvidovre Kommune, der indbyder til dialog om hverdagsudfordringerne i seniortilværelsen. Deltagerne kan desuden få inspiration til at deltage i byens forskellige fællesskaber, og en chance for at skabe nye kontakter – og måske nye venner?

- Det glæder mig, at vi igen i samarbejde med Ældrerådet kan tilbyde vores ældre medborgere at deltage i de populære Ældrelivskurser. Udover alle de gode input, der kommer fra oplæggene, er der rig mulighed for at udveksle erfaringer med andre, som befinder sig samme sted i tilværelsen”, siger borgmester Helle Adelborg.

Der afholdes tre Ældreliv-kurser i løbet af foråret på forskellige lokaliteter i Hvidovre. Der vil være en let forplejning til kurserne.

Fakta

Kursusdatoer for Ældreliv Hvidovre i foråret:

Hold 1: Fire torsdage kl. 10.00 – 14.00. Starter torsdag d. 21. februar.
Hold 2: Fire tirsdage kl. 10.00 – 14.00. Starter tirsdag d. 19. marts. 
Hold 3: Fire onsdage kl. 13.00 – 17.00. Starter onsdag d. 8. maj. 

Er du borger i Hvidovre og ønsker du at deltage i “Ældreliv Hvidovre”, tilmelder du dig enten på: 
www.sundhedscentret.nemtilmeld.dk eller på tlf.nr. 3639 3737 til Sundhedscentret.

Kursusgangene kan ikke tages enkeltvis, og tilmeldingen gælder derfor hele kursusrækken.
Pårørende er velkomne, og skal også tilmeldes. Det er gratis at deltage.
Man skal selv transportere sig til kurset.