Forstadsmuseet åbner banebrydende Årets Bil-udstilling

Gennem 53 familiebiler fortælles danskernes nyere historie for både børnefamilie og bilentusiaster. Udstillingen ”Familien Danmark på hjul 1969-2019” åbner i Filmbyen i Hvidovre den 24. januar.
22. januar 2019
Fra den 24. januar og tre måneder frem kan både børnefamilier og bilentusiaster få en oplevelse ud over det sædvanlige, når udstillingen ”Familien Danmark på hjul - Årets Bil 1969-2019” rykker ind i Filmbyen i Hvidovre. 
Forstadsmuseet har sammen med Viborg Museum skabt en anderledes udstilling, hvor de 53 familiebiler, der gennem de seneste 50 år er blevet kåret som ”Årets Bil” i Danmark, er omdrejningspunkt for fortællingen om et stykke danmarkshistorie.
Det er første gang nogensinde, at hverdagsbiler danner rammen om en museumsudstilling i Danmark, og bilen er et fantastisk billede på samfundets udvikling: 

- Bilen siger noget om vores familie, vores dagligdag og vores drømme gennem tiden, fortæller museumschef Anja Olsen fra Forstadsmuseet, der lover, at der venter de besøgende på udstillingen en usædvanlig oplevelse. – Vores mission er at udfordre grænserne for, hvordan vi kan formidle vores fælles historie, så fortællingerne bliver interessante for både ældre mennesker, børn og teknologiinteresserede. Og så er det altid sjovt at formidle den nyere historie, fordi mange af os jo har minder, som rækker tilbage i løbet af de sidste 50 år.

”Familien Danmark på hjul” vil trække tidslinjen helt frem til i dag, for sammen med de mange nostalgiske familiebiler fra 1970’erne og frem, vil man også kunne finde Årets Bil 2019. Den bliver kåret dagen før åbningen af udstillingen.
 
- Så kan man jo også nærstudere den nyeste Årets Bil og tænke over, hvad den mon siger om os danskere i dag, og hvordan den peger frem i tiden, tilføjer Anja Olsen.

Årets Bil-udstillingen er skabt i samarbejde med Viborg Museum, hvor udstillingen har været vist fra oktober til december 2018. 
- 19.000 besøgte udstillingen i den periode, og det var tydeligt at se, at udstillingen tiltrækker mange flere mænd, end vi er vant til at se på museerne, siger museumschef på Viborg Museum, Brian Wiborg.

Senest er ”Familien Danmark på Hjul” blevet indstillet til Historiske Dages Fornyelsespris bl.a. med den begrundelse, at udstillingen er anderledes, modig og ambitiøs - og at den med biler, store billeder, film, animation og scenografi appellerer til et meget bredt publikum.

Udstillingen åbner i Filmbyen i Hvidovre den 24. januar og varer frem til den 22. april. Åbningstider, billetpriser, sær-arrangementer i forbindelse med udstillingen kan ses på www.aaretsbil.dk

FAKTA: 
Udstillingens adresse og varighed: Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre, 24. januar til 22. april 2019
Åbningstid: Mandag-torsdag kl.13-20, fredag-søndag kl. 10-17, uge 7 og 8 (vinterferien), uge 16 og 17 (påsken) Mandag-Søndag kl. 10-17
Billetpris: Voksne 90 kr., børn og unge under 18 år GRATIS