Loft på Hvidovre Rådhus faldet ned

Ulykken skete i forbindelse med renovering af rådhuset. En borger kom lettere til skade. Borgere og borgerservice-medarbejdere har fået psykologhjælp.
18. december 2018
Et loft på den del af Hvidovre Rådhus, der rummer Borgerservice, er i dag ved 12.30-tiden faldet ned. Seks medarbejdere og nogle få borgere var til stede, da loftet i Borgerservice begyndte at knække sammen, og selvom medarbejderne hurtigt fik hjulpet borgerne ud af bygningen, kom en enkelt borger lettere til skade med sit knæ. Borgeren blev efterfølgende kørt på skadestuen. 
Medarbejderne i Borgerservice fik kort efter ulykken krisehjælp af kommunens egne psykologer. Også tre borgere tog imod tilbuddet om psykologhjælp. På nuværende tidspunkt har alle det godt efter omstændighederne.
De øvrige medarbejdere på rådhuset blev ved 14-tiden samlet til et møde, hvor de blev informeret om hændelsen af kommunaldirektør Nich Bendtsen og indsatsledere fra Københavns Vestegns Politi og Hovedstadens Beredskab.
Politi, entreprenør, Arbejdstilsynet, forsikringsselskab og Hovedstadens Beredskab har i eftermiddag gennemgået bygningen for at finde ud af, hvad der er årsag til ulykken og for at sikre, at der ikke sker mere. 
Loftet i Borgerservice på Hvidovre Rådhus er af en særlig fjedrende konstruktion, som er anderledes end andre lofter i bygningen. Ulykken skete, da der var ved at blive fjernet et stillads, som havde stået på taget af bygningen. 
Hvidovre Kommune vurderer, at andre lofter på rådhuset er sikre, og derfor åbner rådhuset som normalt igen onsdag den 19. december. Dog vil Borgerservice være flyttet til Jobcentret, og borgerne vil formentlig blive henvist til en anden indgang end hovedindgangen. Borgere, som skal have lavet pas eller kørekort henvises til nabokommunerne.
Det er endnu uvist, hvornår Hvidovre Kommunes Borgerservice igen kan åbne i de vante rammer.