Kommunale parkeringsvagter på vej i Hvidovre

For at få dæmmet op for ulovligt parkerede biler etablerer Hvidovre Kommune nu sin egen parkeringskontrol.
8. juni 2018
Kommunalbestyrelsen i Hvidovre godkendte tirsdag i sidste uge, at Hvidovre Kommune skal have sin egen parkeringskontrol, som skal sørge for, at bilister parkerer efter færdselsloven på de offentlige veje i kommunen.

Baggrunden er, at politiet overalt i landet har nedprioriteret opgaven med at håndhæve parkeringsreglerne. I Hvidovre har det resulteret i, at der flere steder i kommunen ofte holder biler ulovligt parkeret.

”Vi har igennem længere tid fået flere og flere henvendelser fra borgere rundt om i kommunen, som føler gener på grund af ulovligt parkerede biler. Derfor er det en god idé, at vi får nogle parkeringsvagter, som kan være med til at skabe en bedre parkeringskultur hos visse bilister. Det vil komme os alle til gavn,” siger Helle Adelborg, der er borgmester i Hvidovre Kommune.

Hensigten med den nye parkeringskontrol er ikke, at Hvidovre Kommune skal tjene penge på det, men blot sikre trafikale hensyn.
Før parkeringskontrollen kan blive en realitet, skal Hvidovre Kommune udarbejde en ny kommunal parkeringsbekendtgørelse, som skal danne rammen om parkering i Hvidovre fremadrettet. Samtidig skal der rekrutteres medarbejdere, som skal igennem et uddannelsesforløb.
Det forventes, at parkeringskontrollen vil blive oprettet i løbet af efteråret 2018.

Fakta
Cirka 43 ud af landets 98 kommuner har en kommunal parkeringskontrol. Hvidovre Kommunes kommende parkeringsvagter vil således kun operere på offentlige veje og pladser og altså ikke have noget med parkeringskontrollen på private områder at gøre.