Kommunen betaler skat af teambuilding-projekt

Punktum i en langvarig sag
25. april 2018
Et flertal i Kommunalbestyrelsen satte tirsdag aften et sidste punktum i sagen om teambuilding-projektet Hvidovre-Skagen i kommunens Vej- og Parkafdeling.
Kommunalbestyrelsen sagde ja til at bruge 600.000 kr. på at betale de udgifter, 64 medarbejdere har haft til beskatning af deres deltagelse i projektet. Det er dels skat af de indkøbte cykler og skat af deltagelsen i den 3-dages cykeltur fra Hvidovre til Skagen, som kommunen nu betaler for de medarbejdere, der deltog.

 - Det er godt, at vi nu endelig kan få afsluttet den sag – ikke mindst for de berørte medarbejdere skyld, siger kommunaldirektør Nich Bendtsen.

Det er Tilsynet, der har givet Hvidovre Kommune ret i, at kommunen kan betale den ekstra-skat for de medarbejdere, der i god tro deltog i det kommunale teambuilding-projekt tilbage i 2013-2014. Med til historien hører, at SKAT mundtligt havde oplyst kommunen om, at teambuilding-projektet ikke var skattepligtigt. Det blev senere underkendt af først SKAT og siden Skatterådet. Derfor besluttede Hvidovre Kommune, at det måtte være kommunens ansvar at betale den ekstra-skat, fordi medarbejderne ikke, da de deltog i teambuilding-projektet, vidste, at de ville blive trukket i skat efterfølgende.