Engstrandskolen får ny, velkendt skoleleder

44-årige Thomas Pedersen Friis er nuværende afdelingsleder på skolen
4. april 2018
Thomas Pedersen Friis bliver ny skoleleder på Engstrandskolen, hvor han har været afdelingsleder de sidste fire år. Den nye skoleleder har en baggrund som lærer, og har bl.a. undervist på Ny Holte Skole og Holmegårdsskolen. 

 - Med Thomas Pedersen Friis får vi en dygtig ny skoleleder, der kender skolens elever og personale godt. Vi får en leder, der allerede er inde i jobbet og kender ånden på Engstrandskolen, siger centerchef for Center for Skole og Uddannelse, Rune Ahlmann Nielsen.

Thomas Pedersen Friis er uddannet lærer i 1999 og har undervist på flere skoler, før han
i 2010 gik ledervejen, først som afdelingsleder på en skole i Høje Taastrup og siden 2014 på Engstrandskolen. Han har udover sin læreruddannelse taget en diplomuddannelse i ledelse og sidder i et centralt skolelederpanel i Styrelsen for IT og Læring.

- Engstrandskolen er en vidunderlig skole med dygtige børn, interesserede forældre og engagerede medarbejdere. Jeg er meget optaget af, hvordan vi kan øge elevernes trivsel og få dem til at rykke sig fagligt, siger Thomas Pedersen Friis, der har været konstitueret skoleleder siden før jul, hvor Henrik Rømer Nielsen stoppede for at blive skoleleder på en skole i Ballerup.
Engstrandskolens nye skoleleder bor på Frederiksberg med sin kone og deres tre børn.

Engstrandskolen er en 2-sporet skole med 563 elever i Hvidovre Syd. Skolen har 10-klasses center, læsecenter og en eliteidrætslinje fra 7.-9. klassetrin. Skolen ligger dør om dør med Frihedens Idrætscenter og benytter selvfølgelig centrets faciliteter.