Hvidovre Kommune helt i top til at få flygtninge i job

Blandt de tre bedste kommuner i landet viser nye tal fra Ministeriet
24. april 2018
En undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at Jobcentret i Hvidovre er blandt de 17 jobcentre i landet, der har opfyldt målsætningen om, at halvdelen af alle flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, som kommunen har modtaget, er kommet i arbejde inden for de tre første år. 

 - Det er flotte tal – og vi ved godt, at vi har nogle dygtige og engagerede medarbejdere i vores Jobcenter, der arbejder for at finde jobs til nye flygtninge, siger borgmester Helle Adelborg, der samtidig roser kommunens virksomheder for at tage deres del af det sociale ansvar:
 - Det her ville slet ikke kunne lykkes, hvis ikke vores virksomheder åbnede deres døre og tog flygtningene ind. Det er virkelig dejligt, at de gør det.

Konkret er 58% af flygtningene og familiesammenførte til flygtninge i Hvidovre Kommune kommet i arbejde, og kommunen ligger dermed pænt over målet. Kun Gentofte (62%) og Ringsted (60%) har fået en endnu større andel af deres flygtninge i arbejde. Landsgennemsnittet er på 38%.  

 - Når en flygtning har fået asyl, og vi i kommunerne har overtaget ansvaret, er det vigtigt, at vi får dem ud på arbejdsmarkedet. Integration på arbejdspladsen, kombineret med danskuddannelse, er den rigtige vej frem, og det har vi prioriteret i Hvidovre, siger Helle Adelborg og fortsætter:
 - Kommunerne på Vestegnen har mange års erfaring i at integrere borgere med ikke-vestlig baggrund på arbejdsmarkedet, og den erfaring har vist sig rigtig god og brugbar nu.

Antallet af flygtninge, der bliver flyttet ud til kommunerne er faldende. I 2017 modtog Hvidovre Kommune 11 flygtninge, og det er et fald i forhold til tidligere. I 2018 har Hvidovre Kommune fået en kvote på 26, men det faktiske tal kan vise sig at blive lavere.