Hvidovre Strandpark nomineret til prestigefuld arkitekturpris

Arkitektforeningen København har nomineret Hvidovre Strandpark til Årets Arne 2018. Prisen, som er opkaldt efter den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen, præmierer et værk, der har været med til at løfte arkitekturen i hovedstadsområdet
10. januar 2018
Hvidovre Strandpark har allerede imponeret masser af Hvidovre-borgere, som siden indvielsen i sommer, har haft glæde af det nye strandområde. 
Og nu er der også blevet lagt mærke til det flotte projekt uden for Hvidovres kommunegrænser. Arkitektforeningen København har nemlig nomineret Hvidovre Strandpark til Store Arne, som bliver uddelt 26. januar.

Hvidovre Strandpark er nomineret sammen med fire andre iøjnefaldende arkitektoniske projekter i hovedstadsområdet. De andre projekter er The Silo i Nordhavnen, Axel Towers i København, Copenhagen Plan Science på Københavns Universitet samt Kanonhuset i Århusgadekvarteret på Østerbro.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg er stolt på kommunens vegne over, at Hvidovre Strandpark er kommet i fint arkitektonisk selskab. Globalt er der også opmærksomhed om strandparken. I efteråret prydede strandparken forsiden af det internationale arkitekturmagasin WLA Magazine.

”Det er dejligt, at vores flotte strandpark også vækker begejstring uden for kommunen. Vi har siden indvielsen set, at rigtig mange borgere i alle aldre benytter strandparken, og jeg er sikker på, at de nyder den smukke arkitektur, som Landskabsarkitekturfirmaet Vega Landskab og billedhuggeren Karin Lorentzen står bag,” siger borgmester Helle Adelborg.
Arkitektforeningen skriver i sin indstilling om Hvidovre Strandpark: 
”Hvidovre Strandpark er nomineret for sit enkle og poetiske greb, i et værk, der forbilledligt forener kunst og arkitektur, stedets og kroppens skala,” lyder det om strandparken. 

Efter udvidelsen af Strandparken er stranden blevet mere end dobbelt så stor, så der er plads til endnu flere badegæster på en varm sommerdag. Sandstranden bliver afgrænset mod parken af lave siddekanter og græsskråninger. Billedhugger Karin Lorentzen står bag de lange siddekanter, der bugter sig og danner sit eget lille fjordlandskab på stranden. Siddekanterne er produceret i beton i en svag gylden nuance, så de falder naturligt ind i både strand- og parkområdet. Kanten danner mange gode solkroge og inviterer til leg, fx at gå på line, lave sandkager og hoppe ned i det bløde sand. 
Klimaet er også tænkt i den nye Hvidovre Strandpark. Den er dimensioneret til eventuelle vandstandsstigninger, så kantelementet ved daglige vandstandsudsving ikke berøres, men ved ekstreme hændelser kan tåle at stå under vand.

A.P. Møller Fonden har givet kunststøtte til projektet, som stod færdigt den 25. juni sidste år.

Fakta om Store Arne
Store Arne uddeles traditionen tro ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur den 26. januar 2018. Ved samme lejlighed bliver Lille Arne uddelt. Store Arne tildeles såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år. Lille Arne gives til initiativer, realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende ideer, som har skabt debat eller gjort en forskel for faget.