Frydenhøjskolen med i ny DR1-serie

Blachman skal undervise 8. klasse-elever i kreativitet. Optagelserne begynder i denne uge.
25. september 2017
I ugerne 39-45 vil hverdagen være lidt anderledes på Frydenhøjskolen – især for eleverne på 8. klassetrin. De skal nemlig være med i et eksperiment, der skal vise, om man gennem undervisning kan øge deres kreativitet. Underviseren er jazzmusiker og X-factor-dommer Thomas Blachman, og eksperimentet danner grundlaget for en ny serie på 2-3 programmer, som produktionsselskabet Bull House Media optager til DR1. Et repræsentativt udsnit af 8. klasse-eleverne vil medvirke i programmerne, som forventes at blive vist til foråret. 
Lærerteamet i 8. klasse på Frydenhøjskolen har som optakt til projektet været på kursus med en forsker fra Aalborg Universitet, som arbejder med kreativitet og undervisning. Universitetet vil følge optagelserne og elevernes udvikling undervejs, og skoleleder Gerhard Grubb Waaentz er også spændt på, hvad der kommer ud af de kommende ugers fokus på kreativitet på skoleskemaet:
- Vi har fået en unik mulighed for at være med i et spændende projekt, og for mig handler det faktisk mest om, at vi her på Frydenhøjskolen måske kan få ny inspiration fra kreative og inspirerende mennesker udefra og udvikle vores undervisning, siger han. – Og samtidig vil vi gerne være med til at sætte kreativitet i folkeskolen på dagsordenen. 
Forældre, elever og medarbejdere på Frydenhøjskolen er blevet informeret om, at produktionsselskabet optager på skolens matrikel, og skolelederen understreger, at der naturligvis vil blive taget hensyn til forældre, elever og personale, der ikke ønsker at medvirke på optagelserne.