Præstemoseskolen præmieret for kunstprojekt

Kulturministeren hyldede elevernes mod og kreativitet, ved overrækkelsen af andenpræmien i konkurrencen om Springfrøprisen 2017
2. juni 2017
Det var glade og stolte elever og lærere fra Præstemoseskolen, der torsdag den 1. juni tog i mod kulturministerens anerkendende ord, diplom og en check på hele 15.000 kroner på Designmuseum Danmark. Det foregik ved kåringen af vinderne af konkurrencen om Springfrøprisen 2017, hvor 8. klasserne – almen og specialklasse – på Præstemoseskolen kom på en flot andenplads. 
Springfrøprisen uddeles hvert år af Kulturministeriet og Undervisningsministeriet til eksemplariske og kreative projekter inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen. 
Ved prisoverrækkelsen roste kulturminister Mette Bock eleverne, men opfordrede dem også til at give deres lærere et klap på skulderen:

- I har haft dygtige lærere og professionelle kunstnere, designere og kunsthåndværkere omkring her, og jeg kan se, at det er dét mix, der gør, at I har præsteret så godt.

Projektet fra Præstemoseskolen hedder ”Don’t F...ing Lie to Us, Kunst i det Postfaktuelle Samfund”, og her har eleverne fået hjælp fra keramiker Michael Jackson og billedkunstner Rose Eken til at skabe en række store skulpturer i bl.a. gips og træ. Værker, som hver er en kommentar til en væsentlig problemstilling i samfundet – afhængigheden af mobiltelefonen, utroværdige politikere, internet, overvågning osv.
Elever og lærere har skabt værkerne på Danmarks Designskole, og bagefter blev de udstillet i forhallen på Kunsthal Charlottenborg i København.
Præstemoseskolen har hvert år en kunst-uge, hvor 8. klasserne i samarbejde med kunstnere og designere laver egne værker.
Lærer Christoffer Cold-Ravnkilde er en af hovedkræfterne bag Præstemoseskolens kunstuger og førte sammen med et par kolleger også dette år 8. klasserne gennem kunstprojektet. Han fortæller om årets projekt:

- Det var stort, og det har rummet alt fra nysgerrighed, udfordringer, fællesskab, refleksioner og diskussioner. Alene det, at vi hver morgen sejlede elever ud til værkstedet på Refshaleøen, hvor vi skulle arbejde, gjorde noget helt særligt. Mange af eleverne er blevet overraskede over, hvad kunsten kan – og hvad de selv kan med kunsten.

Det er anden gang, at elever fra en af Hvidovre Kommunes folkeskoler er med i opløbet om Springfrøprisen. Sidste gang var i 2014, hvor elever fra Langhøjskolen modtog førstepræmien for skraldeprojektet ”Generation Grøn.”
I 2017 var det Ellemarkskolen i Køge, der kom på førstepladsen. Tredjepræmien gik til Engdalskolen i Århus.