Hvidovre får afslag på Curling VM i 2019

Tekniske forhold betyder, at Frihedens Idrætscenter ikke kan bruges til VM
17. marts 2017
Hvidovre Kommune kan ikke være vært for VM i Curling for kvinder i 2019. Sådan lyder meldingen fra det internationale curlingforbund, World Curling Federation (WCT). 

Curlingforbundet spurgte sidste år Hvidovre Kommune, om der var interesse for et VM-værtskab. Det besluttede Kommunalbestyrelsen i november 2016, at der var. Det blev samtidig besluttet at give et tilskud på 1,5 mio. kr. til VM i Curling 2019. 

Men efter at forbundet har været ud og besigtige Frihedens Skøjtehal har det vist sig, at det pga. lavt loftshøjde ikke er muligt at lave en tilfredsstillende tv-transmission fra Frihedens Idrætscenter. Derfor har det internationale curlingforbund nu sendt Hvidovre Kommune et afslag.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi ikke som håbet, kan blive vært for VM i Curling for kvinder i 2019. Men jeg er glad for, at vi blev spurgt, og at der var politisk flertal for at bruge penge på at holde et curling-VM her i Hvidovre, siger borgmester Helle Adelborg.

Afslaget på at afholde Curling VM i 2019 i Hvidovre betyder samtidig, at kommunen ikke som planlagt skal bruge 1,5 mio. kr. på arrangementet.

Både Dansk Curling Forbund og Sport Event Denmark takker Hvidovre Kommune mange gange for den positive modtagelse, som ideen om et VM i curling har fået, og håber, at der ved senere lejlighed kan skabes samarbejde om en international sportsevent.