Headspace klar til at hjælpe Hvidovres unge

Et nyt rådgivningstilbud på Hvidovrevej skal være med til at hjælpe børn og unge med deres problemer. Headspace Hvidovre blev åbnet torsdag eftermiddag, hvor borgmester Helle Adelborg og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der står bag Headspace, deltog.
23. februar 2017
Hvidovres børn og unge med brug for psykisk rådgivning har nu fået et nyt, lokalt sted, de kan henvende sig, når de har brug for gode råd. Torsdag 23. februar blev den nye satellit af rådgivningstilbuddet headspace i Hvidovre åbnet med taler af både borgmester Helle Adelborg, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Headspaces centerchef Mette Søndergaard.

Det er Hvidovre Kommune, som i samarbejde med Foreningen Det Sociale Netværk har etableret en lokalafdeling af headspace, der skal yde rådgivning til børn og unge, der har problemer af den ene eller anden karakter, og som kæmper med mentale eller sociale udfordringer.
I headspace er der ingen ventetider eller journaler, og alt foregår på de unges præmisser. Det er et anonymt, gratis tilbud, hvor børn og unge i alderen fra 12 til 25 år kan få hjælp og støtte. 

Hvidovres deltagelse i headspace blev vedtaget i forbindelse med Budgettet for 2017, hvor der blev afsat 0,5 mio. kr. til etableringen.

”Med en headspace-satellit i Hvidovre får vi bedre mulighed for at kunne hjælpe vores unge mennesker, som har brug for lidt støtte. Vi gør meget ud af at forebygge, og headspace har vist, at de har et fast korps af frivillige rådgivere, som er gode til at hjælpe børn og unge, så jeg ser meget frem til vores samarbejde på det her vigtige område, siger Helle Adelborg, der er borgmester i Hvidovre Kommune.

Det er Foreningen Det Sociale Netværk, der står bag headspace. Foreningen er grundlagt af den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, som efter sin politiske karriere har kastet sig over frivilligt arbejde på det psykiske og sociale område. Han er i dag protektor for Det Sociale Netværk og headspace.
”Vi har med headspace vist, hvordan vi kan gøre en forskel for landets unge. På landsplan har vi hjulpet omkring 26.000 unge, og etableringen af headspace i Hvidovre er vigtig for netop at blive synlige og kunne gøre en forskel for endnu flere af landets unge. Så vi kan sikre, at alle unge får mulighed for at tale om deres problemer – store som små”, siger Poul Nyrup Rasmussen og tilføjer:

”Det er ekstremt vigtigt, at vi sætter ind, inden problemerne vokser unge over hovedet. For vi ved, at netop den tidlige, forebyggende støtte, som vi giver i headspace, forbedrer deres trivsel og mindsker den ensomhedsfølelse, som mange unge står med,” siger Poul Nyrup Rasmussen.

Headspace Hvidovre holder åbent to dage om ugen, og lokalerne ligger på Hvidovrevej 253B. Hvidovre Kommune har indgået kontrakt med headspace for en to-årig periode fra 1. januar 2017 til 31. december 2018.

Fakta om headspace
I headspace er der på landsplan mere end 400 frivillige, der sidder klar i de 11 headspaces på chatten, ved telefonen og på mail. headspace tager også udpå uddannelsesstederne og der, hvor unge kommer til dagligt. De frivilliges relation med de unge ophæver behandler-/patient-forholdet samtidig med, at mange af de unge sætter stor pris på, at de frivillige er der udelukkende for de unges skyld.
Der findes i dag 11 headspaces i landet. Hvert headspace har i dag tilknyttet en centerchef og mellem en til tre lønnede ungerådgivere samt gennemsnitligt 40 frivillige pr. center.