Ny mulighed for at komme på de populære Ældreliv-kurser


Mange af Hvidovres ældre borgere har allerede deltaget i de populære Ældreliv-kurser, og til februar går endnu en sæson i gang. Hvidovre Kommune åbner nu igen op for tilmeldingen til Ældreliv Hvidovre.
13. januar 2017
Siden Ældreliv Hvidovre i 2015 havde premiere, har omkring 175 ældre borgere været på kursus i, hvordan man forbereder sig på ældrelivet. 
Kurserne er nu blevet en fast del af tilbuddene til Hvidovres ældre borgere, og der er nu igen mulighed for at komme på de populære kurser, når den fjerde sæson af Ældreliv starter i februar måned. I alt er der fra februar og frem til maj tre Ældreliv-hold, som starter i henholdsvis februar, marts og april.

Hvert hold har fire undervisningsdage med undervisning i emner som økonomi, pension og arveret, tryghed i hjemmet, nye fællesskaber og netværk samt sundhed. Det er et miks af kommunens egne fagfolk og repræsentanter udefra, blandt andet fra politi, brandvæsen og rådgivere fra Ældre Sagen, der står for undervisningen. 
Kurserne er udviklet i samarbejde med Ældrerådet, der udover at deltage på den ene kursusgang også er en vigtig sparringspartner i den løbende evaluering af kursusrækken.

På de foregående kurser, som har kørt siden september 2015, har deltagerne blandt andet fået information om, hvordan man sikrer sit hjem, hvordan man får overblik over sin pension samt testamente, og hvordan man kan holde sig i gang fysisk og mentalt.
”Vores Ældreliv-kurser kan noget særligt – nemlig at give vores ældre borgere en masse viden, som de kan få brug for i deres hverdag. Derfor er vi utroligt glade for, at der allerede har været så mange på kurserne, og jeg håber, at endnu flere vil melde sig til i den nye sæson,” siger borgmester Helle Adelborg.

På kurserne får deltagerne værktøjer og ny viden til at fortsætte en aktiv og selvstændig tilværelse samt inspiration til at søge ind i nye netværk og fællesskaber.
”Med Ældreliv Hvidovre vil vi også gerne give deltagerne en mulighed for at møde nye mennesker, som står samme sted i livet som dem selv. Det kan være med til at skabe nye relationer, som folk kan få glæde af i deres hverdag,” siger Helle Adelborg.

Det er gratis at deltage i Ældreliv-kurserne, og tilmeldingen kan ske ved at kontakte Sundhedscentret