Hvidovre og Ishøj har ansat ny borgerrådgiver


Ishøj og Hvidovre får fra 1. november en fælles borgerrådgiver. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Inge Mellemgaard til jobbet
6. oktober 2016
Den nye borgerrådgiver kommer til at være en tredjedel af tiden i Ishøj og to-tredjedele i Hvidovre.
 
Inge Mellemgaard har store forventninger til sit nye job.
 
”I starten vil det handle om at skabe synlighed, så borgerne ved, hvem jeg er og føler, at det er nemt at komme i kontakt med mig. Med mit grundige kendskab til den kommunale organisation glæder jeg mig til at hjælpe borgerne med at forstå systemet og de mange regler, som kan være svære at overskue – især hvis man er uenig med en afgørelse på sin sag. Og så ser jeg frem til at kunne tilbyde borgerne et sted, hvor de føler sig hørt i forhold til den oplevelse, de har haft, og hvor de kan få råd og vejledning,” siger Inge Mellemgaard.
 
Inge Mellemgaard er uddannet jurist og kommer fra en stilling som chefkonsulent i Slagelse Kommune. Hun har tidligere været administrationschef for Retsvæsnet på Grønland. Hvidovres borgmester Helle Adelborg er meget tilfreds med, at et enigt ansættelsesudvalg valgte at pege på Inge Mellemgaard til jobbet som ny borgerrådgiver.
 
”Inge har prøvet mange ting i sit virke på Grønland og senest i Slagelse Kommune, og hun har en stor viden inden for mange forskellige fagområder og forvaltninger. Inge var den kandidat, vi fandt, der havde den største erfaring, og det er tydeligt, at hun er vant til at tale med mange forskellige mennesker. Inge er meget behagelig og tillidsvækkende, så jeg er sikker på, at borgerne vil føle sig godt behandlet af Inge,” siger Helle Adelborg.
 
Hvidovre har haft en borgerrådgiver siden oktober 2014, men der skulle findes en ny, fordi den nuværende skifter til et job som chefjurist i Hvidovre Kommune. Samtidig har der ikke været sager nok til en borgerrådgiver på fuld tid – det er der heller ikke i Ishøj. Derfor glæder det Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp, at der var mulighed for et partnerskab mellem de to kommuner.
 
”Det betyder, at vi nu kan tilbyde vores borgere et sted, de kan gå hen, hvis de er utilfredse med kommunens behandling af deres sag, og hvor de kan få hjælp til at forstå kommunens afgørelser. Borgerrådgiveren vil være upartisk og kan hjælpe borgerne med at finde rundt i systemet og få skabt en konstruktiv dialog. I praksis vil borgerrådgiveren kunne kontaktes over telefon og mail, men hun vil også få faste træffetider på biblioteket. På denne måde sikrer vi, at alle, der ønsker at tale med borgerrådgiveren, kan komme i kontakt med hende,” siger Ole Bjørstorp.
 
Borgerrådgiveren kommer til skiftevis at sidde i Ishøj og Hvidovre, så hun er tæt på dem, hun skal hjælpe.