Hvidovre har den laveste ledighed på Vestegnen

Kun 3,5 procent ledige i Hvidovre Kommune
16. september 2016
Det går rigtig godt med beskæftigelsen. Hvidovre har rekordlav ledighed – og Vestegnens laveste ledighed med kun 3,5 procent ledige. Den lave ledighed betyder også, at Hvidovre Kommune ligger under landsgennemsnittet på 4,2 procent.

 - Det er dejligt, at så mange af vores borgere er i arbejde, siger borgmester Helle Adelborg, der peger på kommunens offensive jobindsats som en af flere årsager til de meget lave ledighedstal i Hvidovre:
 - Reelt har vi så få ledige nu, at vi ikke altid kan finde den eller de rigtige personer til jobbet, når vores virksomheder kommer og spørger om hjælp til at finde nye medarbejdere. Heldigvis er vi en del af Hovedstadens Rekrutteringsservice, og det betyder, at de job, vi ikke umiddelbart selv har ledige borgere, der kan tage, bliver sendt videre rundt i et vores netværk på 19 kommuner, fortæller Hvidovres borgmester.

Det er tallene for juli måned, der viser, at Hvidovre i øjeblikket har den laveste ledighed på Vestegnen. Næstlavest ledighed på Vestegnen har Vallensbæk med 3,6 procent. Gennemsnittet for Region Hovedstaden er 4,1 procent. Det er Hvidovre Kommunes bruttoledighed, der er opgjort til 3,5 procent i juli måned. Det tal omfatter de personer, der er ledige og til rådighed for arbejdsmarkedet.

Fakta om Hovedstadens Rekrutteringsservice
HRS – Hovedstadens Rekrutteringsservice er et samarbejde mellem 19 kommuner (17 jobcentre) i Hovedstadsområdet om rekruttering af ledige på tværs af kommunegrænser. De 19 kommuner er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Furesø, Gentofte, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje Tåstrup, Ishøj, København, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk og Rudersdal