Bymidte-plan sendes i offentlig høring

I oktober-december kan borgere, virksomheder og foreninger i Hvidovre give deres besyv med om kommunalbestyrelsens vision for Hvidovre Bymidte.
30. september 2016
Kommunalbestyrelsen har på baggrund af en anbefaling fra bymidteudvalget vedtaget at sende det seneste forslag til en helhedsplan for Hvidovre Bymidte i offentlig høring. Forslaget er skabt i samarbejde mellem borgere, politikere, forvaltning og tegnestuen Vandkunsten ud fra den dialog, der har været bl.a. på workshops, i kommunalbestyrelse og bymidteudvalg i løbet af 2015 og 2016.
 
Bymidteudvalget, som består af politikere, fagchefer og direktører fra kommunen, en repræsentant for Hvidovre Kunstråd og tre borgere, vurderede på sit seneste møde den 22. august, at det senest reviderede forslag til helhedsplanen, nu rummer de ønsker, som er blevet formuleret af borgere og politikere i processen. Og det er altså dette forslag, der nu skal sendes i offentlig høring i perioden den 11. oktober til 4. december. 
I høringsperioden vil der være udstilling af forslaget til helhedsplanen på Hovedbiblioteket og på rådhuset. Desuden vil der den 8. november blive holdt et borgermøde i Medborgersalen, ligesom høringsmaterialet vil blive offentliggjort på hvidovre.dk.

- Jeg er glad for, at vi nu er kommet så langt med vores arbejde med udviklingen af Hvidovre Bymidte, og jeg er spændt på de høringssvar, vi får ind fra Hvidovres borgere, siger borgmester Helle Adelborg. 

Hun understreger, at helhedsplanen er et udtryk for kommunalbestyrelsens vision for området, og at de tegninger, der ligger nu, ikke skal betragtes som et færdigt billede af en kommende bymidte.

- Det er et forslag til, hvordan vi vil placere kultur, administration, sundhedstilbud, mødesteder osv. i bymidten, siger hun. - Men hvordan bygninger, pladser og parkanlæg kommer til at se ud helt konkret, skal vi først tage stilling til senere i processen, når forslag til de nye lokalplaner for området ligger klar, slutter hun.