Digitalt kultur-mødested hitter i Hvidovre

Over 1100 borgere har oprettet sig som brugere på ny portal, der har fokus på fællesskab og aktiviteter uden for det lokale foreningsliv
19. august 2016

- Vi plejer at bryste os af, at der ikke er den ting, man ikke kan gå til her i Hvidovre. Om man vil svømme, fotografere, sejle, spille bridge eller lave sin egen honning, så er der en klub eller forening, man kan melde sig ind i, siger kultur- og fritidschef i Hvidovre Kommune, Lars Hørdum. – Vi har over 400 foreninger, og de udgør en hjørnesten i fundamentet for livet i forstaden Hvidovre, men der er i løbet af de senere år opstået et større behov for at supplere med aktiviteter og tilbud uden for de traditionelle foreningsrammer.
Denne tendens kender de fleste kommuner til, og i Hvidovre har det medført, at kommunen i samarbejde med firmaet Boblberg har udviklet en portal på nettet, hvor borgerne kan finde andre at dele deres interesser med. Og det er en stor succes. Over 1100 borgere i Hvidovre har oprettet sig som brugere i løbet af det år, det kulturelle ”datingsite” har eksisteret. 
Her er opslag fra borgere, der søger andre at gå eller løbe ture med; frivillige der tilbyder hjælp til lektielæsning; efterlysninger af teater- og spisevenner; nytilflyttere der søger bekendtskaber i byen osv. 

- Vi har et mål om, at der ikke er nogen i Hvidovre, der ufrivilligt står uden for fællesskabet, og derfor ser vi det også som en kommunal opgave at stille en platform til rådighed, hvor borgerne kan mødes. Det er jo ikke alle, der føler sig trygge ved fx at bruge facebook, siger Lars Hørdum og forklarer, at det især er voksne og ældre, der er glade for portalen. – Det digitale mødested understøtter også de kultur- og fritidspolitiske mål, der drejer sig om frivillighed og aktivt medborgerskab og bedre udnyttelse af byrummene og kommunens faciliteter. Vi oplever simpelthen at den er med til at få flere ud og i gang i vores by.

Kommunen selv benytter også portalen, når der fx skal søges frivillige til større kultur-begivenheder eller forskellige tiltag i regi af kommunens sundhedscenter.  

- Vi ser også, at der er foreninger, som bruger sitet til at søge trænere og ledere, og på den måde kan man sige, at både de såkaldt foreningsløse, kommunen og foreningerne har gavn af portalen, slutter kultur- og fritidschefen.
Siden samarbejdet med Hvidovre Kommune om udviklingen af borger-til-borger-portalen, har Boblberg leveret lignende løsninger til 11 kommuner, bl.a. Aalborg, Næstved, Rebild og Gribskov kommuner.