Færre borgere end forventet modtager ydelser

Flere ledige Hvidovre-borgere kommer i arbejde eller uddannelse
18. marts 2016
Flere ledige Hvidovre-borgere kommer i arbejde eller i gang med uddannelse. Det viser en beregning fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

- Tallene viser, at der simpelthen er færre borgere end forventet i Hvidovre, der modtager ydelser, og det er virkelig flot. Hvidovre er sammen med Vejle de to kommuner, der skiller sig positivt ud blandt de i alt 22 danske kommuner, der ligner hinanden og er sammenlignet i beregningen, siger borgmester Helle Adelborg.

Jobcenter Hvidovre har færre personer på forsørgelse fx kontanthjælp, sygedagpenge og fx førtidspension, end man skulle forvente af en kommune med Hvidovres befolknings-sammensætning, geografiske og jobmæssige vilkår. Ifølge beregningen brugte Hvidovre Kommune fra oktober 2014 til september 2015 16,9 mio. kr. færre end forventet på ydelser.

 - Vi har et meget proaktivt jobcenter her i Hvidovre, hvor medarbejderne gør en stor indsats for at få ledige borgere i job, udannelse eller opkvalificering, og når man ser de her beregninger, bliver man styrket i opfattelsen af, at vi har nogle dygtige og engagerede medarbejdere, siger Helle Adelborg og nævner, at ledigheden i Hvidovre på 4,4 % fortsat ligger under landsgennemsnittet på 4,7.