Præstemoseskolen og Risbjergskolen vandt klimaudfordring

Klasser vandt 3000 kroner for projekter om bl.a. regnvand, genbrug og madspild
4. december 2015

For tredje år i træk afholdte Ejendomsafdelingen i Hvidovre Kommune mandag den 30. november finale i ’Klimaudfordringen’ - en klimakonkurrence, som alle mellemtrins- og udskolingsklasser i Hvidovre har været inviteret til at deltage i.
Ideen bag konkurrencen er at forankre klimabevidstheden hos børn og unge gennem undervisning i folkeskolerne.

I alt har ni klasser fordelt på fire skoler deltaget i konkurrencen, og eleverne har bidraget med mange gode idéer til, hvordan CO2-forbruget kan reduceres.
I alt syv grupper fra 7. årgang fra Risbjergskolen og 6. årgang fra Præstemoseskolen gik videre til finalen med deres ideer. Grupperne fremlagde deres ideer til ressource-besparelser for både hinanden og juryen med repræsentanter fra Skoleafdelingen, Ejendomsafdelingen og Energi- og Vandværkstedet, og temaerne i finaledeltagernes ideer var genbrug, affaldssortering, madspild, solceller, strømbesparelse og mindre biltrafik.

Vinderne fra mellemtrinnet blev hele 6.b fra Præstemoseskolen for deres oplæg om mange forskellige former for affaldssortering og vigtigheden i at genbruge tøj, udnytte regnvand og undgå madspild.
Udskolingens vindere blev Martinus, Sami, Emilie og Kajsa fra 7. a på Risbjergskolen for deres oplæg om vigtigheden af mindre biltrafik. Gruppen havde både undersøgt, hvor mange børn på deres skole, der bliver kørt i bil til skole, og også udbredt vigtigheden i at lade bilen stå på både sociale medier og gennem en oplysningskampagne på skolen.

Begge hold vandt 3000 kroner til klassekassen, som de fik overrakt af borgmester Helle Adelborg.