Flere løbebaner til Hvidovres atletikudøvere


Hvidovre Stadion bliver opgraderet for 15,5 millioner kroner, hvilket kommer både atletik- og fodboldfolket til gode
8. december 2015

I fremtiden vil Danmarks bedste løbere, OL-aspiranten Abdi Hakin Ulad og stortalentet Kristoffer Hari samt de mange andre atletikudøvere i Hvidovre, få nye forbedrede forhold at træne og konkurrere i på Hvidovre Stadion.

Kommunalbestyrelsen har som en del af næste års budgetaftale afsat 15,5 millioner kroner til renovering og opgradering af atletikbanerne og optimering af fodboldbanerne, så de lever op til DBU’s krav. Samtidig bliver taget på klubhuset ved stadion skiftet.

Helt præcist bliver belægningen på løbebanerne renoveret, og der bliver udvidet fra seks til otte løbebaner. Atletikfaciliteterne vil derfor høre til de mere moderne i Danmark, og Hvidovre vil fortsat kunne være vært for danske mesterskaber og Copenhagen Open, som de senere år ofte er blevet arrangeret i Hvidovre. Hvidovre Atletik & Motion indgår allerede i et samarbejde med Dansk Atletikforbund om at skaffe internationale stævner og mesterskaber til Hvidovre, og de bestræbelser bliver styrket i fremtiden med de nye rammer på Hvidovre Stadion.

Hvidovre Atletik & Motion glæder sig til opgraderingen og roser kommunen for beslutningen.
- Vi er rigtig glade og taknemmelige over for kommunens positive opbakning til en opgradering af atletikfaciliteterne på Hvidovre Stadion til international standard. På lidt længere sigt satser vi på at få tildelt et internationalt mesterskab, som kan sætte både atletikken og Hvidovre yderligere på landkortet. Her og nu glæder vi os over det løft, som det vil betyde i den daglige træning for både vores mange børn og unge, men også for vores mange elite- og landsholdsfolk. Og så skal vi heller ikke glemme, at det også vil betyde en styrkelse for de mange andre daglige brugere på stadion. Så stor ros til kommunen for at turde tænke visionært, en linje som vi taknemmeligt vil følge op på i de kommende mange år, siger Martin Roald-Arbøl, som er formand for Hvidovre Atletik & Motion.

Foruden bedre atletikfaciliteter bliver fodboldbanen gjort klar til at imødekomme Dansk Boldspil Unions krav til stadion i 1. division, som Hvidovre IF i denne sæson spiller om oprykning til.

Fodboldbanen får varme i banen og et nyt vandingsanlæg. De to indgreb i græsplænen sikrer også nyt græs på banen, som i lighed med mange andre fodboldarenaer verden over kan se frem til at få rullegræs. Endelig bliver fodboldbanen bredere, så den passer til DBU’s krav.

Udsigten til forbedrede forhold på Hvidovre Stadion vækker begejstring hos borgmester Helle Adelborg.

- Det er rigtig glædeligt, at kommunalbestyrelsen som en del af næste års budgetaftale har afsat penge til Hvidovre Stadion. Vi har stolte traditioner indenfor både atletikken og fodbolden, og derfor er det vigtigt, at vi nu prioriterer at bruge penge på en opgradering af Hvidovre Stadions faciliteter. Hvidovre er en idrætsby, og det skal den fortsætte med at være i fremtiden, siger Helle Adelborg.

Fakta:
Atletikbanerne anvendes primært af Hvidovre Atletik & Motion, men også i stigende grad af kommunens institutioner, der som følge af skolereformen har øget deres brug af faciliteterne. Derudover anvender forskellige foreninger faciliteterne (håndbold, fodbold, ishockey, boksning og amerikansk fodbold) i forbindelse med grundtræningen op til sæsonen og afvikling af diverse test.
På grønsværen er det Hvidovre IF’s førstehold, der aktuelt ligger i 2. division, som bruger anlægget.