Rådhuset slår dørene op til juletræstændingen

Den 29. november varmer rådhuset og Hovedbiblioteket op til den traditionelle juletræstænding med åbent hus
16. november 2015
Når mørket falder på den første søndag i advent samles børn og voksne traditionen tro til juletræstænding ved Hvidovre Rådhus. Og i år kan man i timerne forinden hygge sig med at lave juledekorationer og juleklip, høre julemusik, klatre og prøve svævebane, gå på ”skattejagt” og meget mere. Det sker, når rådhuset holder åbent hus kl. 13-16, og Hovedbiblioteket holder søndagsåbent i julehyggens tegn.
På rådhuset kan man fra kl. 13 møde forskellige kommunale tilbud og projekter – bl.a. Ældreliv Hvidovre, Sundhedsplejen og Aktivitetscentret. Centralkøkkenet stiller med smagsprøver og Forstadsmuseet med gamle film om Hvidovre. Og så kan man i dagens anledning komme ud på svalegangen på rådhusets tagetage og nyde udsigten.
Borgmester Helle Adelborg har døren åben på sit kontor, og alle er også velkomne til at se nærmere på bl.a. kommunalbestyrelsens smukke mødesal og på vielseslokalet. Rådhusets kantine vil sælge lidt at spise, og i Borgerservice vil børnene få mulighed for at lave deres egen juledekoration til at tage med hjem.

- Vi glæder os til at invitere Hvidovres borgere indenfor på rådhuset, siger Helle Adelborg. – For de fleste er det jo sådan, at man meget sjældent kommer på rådhuset, og når det sker, så er det for det meste kun i Borgerservice eller de afdelinger, der ligger i stueetagen lige ved indgangen.

Den ældste del af Hvidovre Rådhus er i 2015 blevet 60 år, og borgmesteren har i årets løb mødt flere borgere, der godt kunne tænke sig en tur ind ”bag murene”.

- Det får de lejlighed til nu, og så håber vi også, at de vil være med til at tænde juletræet på pladsen foran rådhuset, sådan som vi plejer, siger borgmesteren.

Juletræstændingen starter kl. 16, når dørene til rådhuset lukkes igen. Her vil Hvidovrespejderne sælge gløgg, kakao og æbleskiver, og der vil være mulighed for at bage snobrød. Vestegnens Brandvæsen viser deres køretøjer frem, og julemanden og nissebørnene vil underholde, inden borgmesteren kl. 16.20 sammen med børn og voksne tæller ned til, at træet bliver tændt.

- Vi håber på en rigtig hyggelig 1. søndag i advent i bymidten – både for store og små, slutter Helle Adelborg.