Integrationspris til ung ildsjæl

Marie Louise Jørgensen fik Hvidovre Kommunes Integrationspris 2015 for sit engagement og store frivillige indsats i Avedøre Stationsby.
1. oktober 2015
- Du er absolut det, de fleste af os vil kende som en vaskeægte - og i mine øjne - en helt fantastisk ildsjæl, og med Integrationsprisen vil vi gerne vise dig og verden, at vi værdsætter din handlekraft, dit initiativ og ikke mindst dit store engagement. Du har en helt særlig evne til at omsætte tanker eller følelser til handling, der gavner en masse mennesker.

Sådan lød ordene fra borgmester Helle Adelborg, da hun tirsdag den 29. september overrakte Hvidovre Kommunes Integrationspris 2015 til Marie Louise Jørgensen.

Prisen gives hvert andet år til enkeltpersoner, foreninger, institutioner eller organisationer, der har gjort noget særligt for integrationen i Hvidovre, og Marie Louise har over en årrække været frivillig i flere sammenhænge i Avedøre-området. Især i forhold til børn, unge og flygtninge.
Hun har bl.a. startet en lektiecafe, fungeret som mentor for unge på vejen til uddannelse og taget flygtninge med til kommunalbestyrelsesmøder på rådhuset, så de kunne opleve det danske demokrati.

I én af indstillingerne til Integrationsprisen stod der: ”Det fantastiske er, at intet problem er for stort eller småt, og Marie Louise kæmper for hver en sag, der er vigtig for den enkelte, og er det ikke noget, der umiddelbart kan løses, så undersøger hun tingene til bunds og finder de veje og den hjælp, som den enkelte har brug for”.

Det var en beskeden prismodtager, der tog imod diplom og et glaskunstværk i kommunalbestyrelsens mødesal tirsdag eftermiddag, og hun havde gerne delt æren med andre:

- Jeg er glad for prisen, men jeg vil gerne dele anerkendelsen med de mange andre frivillige, der gør noget - både i forhold til medborgere, der har boet her i Danmark i lang tid og i forhold til de nye flygtninge, sagde hun og understregede, at integration for hende i bund og grund ”bare handler om at se mennesket bagved”. – Det er den lille ting, der gør den store forskel.