Hvidovre Kommune fastholder placering i bedste halvdel i DI-erhvervsundersøgelse

Virksomhederne i Hvidovre er især tilfredse med kommunens sagsbehandling og dialogen med kommunen.
7. september 2015

Hvidovre Kommune fastholder sin placering i den bedste halvdel i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.
Hvidovre Kommune er på årets liste nummer 44 (nr. 41 i 2014) ud af 96 kommuner, og kommunen går massivt frem i kategorierne Kommunal sagsbehandling og Information og Dialog med kommunen.

For bare to år siden lå Hvidovre Kommune nummer 62 på Dansk Industris liste, men en målrettet indsats har siden forbedret erhvervsklimaet i kommunen.
”På nogle områder er vi sprunget mange trin frem, og i år, hvor der samlet set er sket store forbedringer blandt alle kommuner, er det flot, at vi stort set fastholder vores placering fra 2014,” siger borgmester Helle Adelborg.

På sagsbehandlingen på erhvervsområdet er Hvidovre hoppet 35 pladser frem på årets liste.

”Vi lytter til erhvervslivet og tager dem alvorligt. En god sagsbehandling er noget, der er vigtigt for virksomhederne, og det er et område, vi har stort fokus på, og det er godt at se, at vores indsats har virket,” siger Helle Adelborg.

Hvidovre Kommunes evne til at være i dialog med virksomhederne og formidle væsentlig information er også noget af det, der bliver vægtet højt i virksomhedernes bedømmelse af kommunen. Her ligger Hvidovre Kommune på en 19. plads, og dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd er gået fra en 48. plads i 2014 til en 17. plads på den aktuelle liste.

”Vi har styrket kontakten til virksomheder, og vi har vores netværk, Erhvervsklubben og Erhvervsforum Hvidovre, som er nogle gode steder for kommunen at møde erhvervslivet,” siger Helle Adelborg.

Jobcentrets service overfor virksomhederne er også blevet markant forbedret. I årets måling er Hvidovre Kommune i denne kategori gået fra en 49. plads til en 29. plads.

Hvidovre Kommunes image er ifølge virksomhederne også blevet bedre. Kommunens evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder er gået frem, og det samme er evnen til at fastholde og tiltrække nye borgere.

”Vi er opmærksomme på virksomhedernes trivsel, og vi er blevet bedre til at fastholde og tiltrække nye borgere. Vi har fokus på at være børnenes og familiernes by, og det er med til at tiltrække nye borgere og dermed også potentielle medarbejdere til vores virksomheder,” siger Helle Adelborg.

I kategorien Lokal planlægning går Hvidovre Kommune tilbage. Der er få erhvervsgrunde i kommunen og den lokale planlægning giver ifølge virksomhederne ikke plads til erhvervsudvikling. Men det er Hvidovre Kommune i gang med at lave om på.

”Vores største erhvervsområde er Avedøre Holme, som i dag ikke på alle områder lever op til forventningerne i forhold til den ønskede udvikling, men det er vi i gang med at se nærmere på i god dialog med virksomhederne og grundejerforeningerne,” siger Helle Adelborg.

Infrastruktur og transport er også et område, hvor Hvidovre Kommune går tilbage, og det hænger formentlig sammen med, at der i løbet af det sidste år har været mange anlægs- og vejarbejder på blandt andet Avedøre Holme og Motorring 3, som har givet trafikale udfordringer på vej til og fra Hvidovre.