Kommunen standser ulovligt byggeri på Gl. Køge Landevej

Bilforhandler har fejlagtigt fået tilladelse til at bygge i strid med lokalplanen for området.
4. august 2015
Hvidovre Kommune har fredag den 31. juli sendt en anmodning om standsning af opførelsen af et byggeri hos en bilforhandler på Gl. Køge Landevej. Samtidig erkender kommunen, at det er en fejl, at der oprindeligt er blevet givet en byggetilladelse til det konkrete byggeri.

- Da jeg kommer tilbage fra ferie, ligger der en klage fra naboerne til byggeriet, der helt berettiget undrer sig over det, der foregår, og da jeg sammen med forvaltningen konstaterer, at der bliver bygget i strid med den gældende lokalplan, beslutter vi, at der skal sendes en anmodning om standsning til bygherren, siger borgmester Helle Adelborg. – Der er begået en helt klar fejl fra kommunens side – vi skulle simpelt hen aldrig have givet den byggetilladelse, og det beklager jeg både over for bygherren og naboerne.

Hvidovre Kommune har nu inviteret både bygherren og naboernes advokat til møde, og borgmesteren håber på, at der kan findes en løsning, som alle bliver tilfredse med.

- Det kommer til at koste kommunen penge, men sådan er det. Det er desværre os i kommunen, der har begået en fejl, og det må vi sørge for at rette op på, fastslår borgmesteren. 

Det ulovlige byggeri på Gl. Køge Landevej 479 er endnu ikke færdigt. Det drejer sig om et 8 meter højt betonbyggeri med biludstilling og værksted, som ifølge Lokalplan 407 burde være opført helt ud til Gl. Køge Landevej, men som i dag ligger længere inde på grunden – kun 6 meter fra skellet til de villa-grunde, der ligger bagved på Strandlyst Alle og Frydenstrands Alle.