Hvidovre Kommune har fået en pårørendepolitik

Den skal sikre et godt samarbejde borger, pårørende og medarbejder imellem - nu skal politikken ud og leve
13. august 2015

Anerkendelse, tillid og åbenhed er centrale værdier for det gode samarbejde mellem borger, pårørende og medarbejder i Hvidovre Kommunes nye pårørendepolitik. Borgeren er omdrejningspunktet for politikken, og formålet er at sikre en åben dialog og et godt samarbejde mellem borger, pårørende og kommunens medarbejdere. Det kan man læse i pårørendepolitikken, der nu kan findes elektronisk på hvidovre.dk eller i en trykt udgave.

Pårørendepolitikken er udarbejdet i samarbejde med borgere, pårørende og personale. Det har været en høj prioritet at sikre en stor grad af borgerinddragelse undervej, og der er holdt borgermøde om politikken.

Kommunalbestyrelsen godkendte pårørendepolitikken den 24. juni 2015, og borgmester Helle Adelborg ser frem til, at pårørendepolitikken nu skal ud og bruges af borgere, pårørende og kommunens medarbejdere:

- Jeg er glad for, at vi nu har fået en pårørendepolitik, som fortæller, hvordan borger, pårørende og personale kan opbygge og bevare en god samarbejdsrelation, siger borgmester Helle Adelborg:
 - Vi vil gerne have, at borgere og pårørende føler sig velkomne og ved, hvad de kan forvente af kommunens medarbejdere.

Lige efter sommerferien går arbejdet med at introducere politikken til relevante bruger- og pårørenderåd og til de kommunale afdelinger i gang. Det er op til alle, der har en aktie i pårørendesamarbejdet, at være med til at sikre en meningsfuld udmøntning af politikken, så den kommer ud og bliver brugt i de enkelte tilbud og afdelinger. Pårørendepolitikken skal evalueres om et år.

Politikken kan hentes på www.hvidovre.dk/politikker eller hos Borgerservice eller på HvidovreBibliotekerne.