300 unge til filmfest i Hvidovre

Med kommunen og filmvæksthus Station Next i front er den røde løber rullet ud for afløseren til ungdomsfilmfestivalen Oregon. "TheNextFilmFestival" løber af stablen den 11. juni.
10. juni 2015

I syv år var Oregon Danmarks største filmfestival for unge filmskabere. Nu er Oregon nedlagt, men en uafhængig afløser har set dagens lys og løber af stablen den 11. juni. Den hedder "TheNextFilmFestival", og starter med regionale filmfester landet over. Ligesom de tidligere år med Oregon-festivalen finder Region Hovedstadens fest og konkurrence for unge filmskabere sted i Medborgersalen i Hvidovre, hvor skoleklasser og unge filmhold samles. Der deltager 45 film i konkurrence i Region Hovedstaden, og nogle af dem er produceret af elever, der går på hold i filmvæksthuset Station Next, der ligger i Hvidovre og er nabo til bl.a. filmselskabet Zentropa.

De bedste film fra regionerne går videre til finalen i Odense i slutningen af august 2015. Finalen på TheNextFilmFestival er en del af Odense Filmfestival, der bliver besøgt af en lang række af verdens allerbedste kortfilmsskabere – og altså også af Danmarks bedste unge filmfolk.

Filmfesten i Medborgersalen i Hvidovre er arrangeret i samarbejde mellem Hvidovre Kommune og Station Next, og deltagerne kommer som en del af dagens program til at møde filminstruktøren Mikkel Nørgaard. Han har bl.a. instrueret serier som Langt fra Las Vegas, Anja Pihl, Live fra Bremen, Kvinden i Buret og Fasandræberne.

TheNextFilm er tænkt som et stort projekt, der dels skal bestå dels af kerneydelsen TheNextFilmFestival og dels af en række andre initiativer såsom en et netværk for filmundervisere i Danmark, en rejsende filmskole, en platform for landets mange skolefilmfestivaler, samt en international filmfestival for unge filmskabere.

Se film produceret af elever fra Station Next – Filmvæksthuset på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClysc7Xl7v6B4yOO9hyHImw