Samarbejder om arbejdskraft til store anlægsprojekter

Hvidovre Kommunes jobcenter går med i Hovedstadens Rekrutteringsservice, der vil skaffe lokale ledige jobs i forbindelse med bl.a. metrobyggeri og udbygning af Hvidovre Hospital
29. maj 2015

Jobcenter Hvidovre går nu ind i samarbejdet Hovedstadens Rekrutteringsservice, der skal fungere som én indgang for bygge- og anlægsvirksomheder, når de er på udkig efter nye medarbejdere i hovedstadsområdet. Baggrunden er de mange store bygge- og anlægsprojekter, der i disse år bliver sat i gang i hovedstadsområdet – fx udbygningen af Hvidovre Hospital, metrobyggeriet, anlægget af en letbane og det store arbejde med jernbanen Ringsted-København.

Den fælles rekrutteringsservice vil have fokus på byggefirmaernes efterspørgsel på arbejdskraft, være opsøgende og matche lokale ledige med virksomhedernes behov.

- Det er en rigtig god idé at indgå denne form for samarbejde, og jeg tror, at det vil give udbytte både for firmaerne i bygge- og anlægsbranchen og de ledige, siger borgmester Helle Adelborg. - Sagen er jo den, at det kan være svært for det enkelte jobcenter at klare større rekrutteringsopgaver alene. Dels fordi der skal matches virksomheder og ledige hænder på tværs af kommunegrænser, dels fordi det kræver mange ressourcer og koordinering. 
Kommunerne i hovedstadsområdet arbejder sammen på flere felter for at fremme beskæftigelsen, og bl.a. har kommunerne fælles fokus på at beskæftigelsespolitikken skal være en drivkraft for vækst, at arbejde for at sikre de unge uddannelse og job, og at sørge for at de ledige bliver opkvalificeret med fx efteruddannelse og praktik, så de har bedre mulighed for at få arbejde.