Nye bymidte-aktiviteter i juni

Udesæsonen er begyndt, og i Hvidovre Bymidte bliver der malet på grafittivæg og samlet materialer til kunstprojekt, mens madfællesskab, byttemarked og skaterbane er under opsejling.
29. maj 2015

Opmærksomme Hvidovre-borgere, der færdes i og omkring bymidten ved rådhuset og Medborgersalen har nok lagt mærke til den store væg, der i løbet af de sidste par uger er blevet prydet med graffiti-kunst. Det er værkstedet Urban Roots, der nu er i gang med en udsmykningsopgave for Hvidovre Kommune. De unge graffiti-malere, der for tiden mødes i Projekthuset i bymidten på Hvidovrevej 243, vil lave et maleri inspireret af Carlo Rosbergs maleri i kommunalbestyrelsens mødesal på rådhuset, og det vil – alt efter vejret – stå klar i løbet af juni måned.
Ved siden af graffiti-drengene er kunstneren Camilla Nørgaard som omtalt i sidste uges avis i gang med at forberede et kunstprojekt med titlen ”Midlertidig Hvidovre – Hvidovre imidlertid”. Det er Kunstrådet, der i samarbejde med kunstneren og Hvidovre Kommune står bag projektet, og borgerne kan i perioden den 1.-8. juni aflevere gamle fliser, betonsten osv. til kunstværket, der vil blive indviet den 21. juni.

Den 10. juni kl. 18 inviterer en gruppe borgere til start på et nyt madfællesskab i bymidten. ”Bare mød op! Medbring service til dig selv og en ret til fællesbordet – så planlægger vi sammen kommende aktiviteter og fællesspisning i Madfællesskabet”, lyder opfordringen fra gruppen.

En anden borgergruppe holder den 20. juni for første gang et et byttemarked på Risbjerggård, og derudover barsler Musikfabrikken med nye koncerter på Risbjerggård og i haven, Hvidovre-Avedøre Rideklub har meldt sig på banen, A.I.F. Linedance planlægger en opvisning i bymidten og en borgergruppe er ved at arrangere en bytte-fodboldkort-dag i bymidten. Alt sammen vil blive annonceret i Hvidovre Avis, på hvidovre.dk og kommunens facebookside.

Desuden er en mobil skater-bane er under opsejling. En større gruppe unge med tilknytning til skater-miljøet i Hvidovre har tilkendegivet stor interesse og behov for netop sådan en bane, og meningen med projektet er, at de unge selv skal etablere/bygge skater-banen og de dertilhørende ramper og elementer. Kommunens kultur- og fritidsafdeling har søgt om midler fra Den Nationale Platform for Gadeidræt/GAME og Nordea Fonden, som i år udlodder 15 mio. kr. til netop projekter af denne karakter.

Film-event og kulturuge

Den 8. juni bliver det afgjort, hvilken idé der vinder den filmby-konkurrence, som Hvidovre Kommune sammen med bylivsorganisationen GivRum og Dansk Arkitekturcenter har haft i gang på hjemmesiden innosite.dk. Vinderen af konkurrencen vil få 25.000 kroner og yderligere et budget på 25.000 kroner til sammen med Hvidovres borgere at skabe en event i løbet af 48 timer, hvor der er fokus på Hvidovres som filmby. Eventen skal finde sted i løbet af 2015.
Efter sommeren venter Vestegnens Kulturuge, som finder sted den 4.-13. september. I Hvidovre vil aktiviteterne koncentreres i og omkring bymidten, bl.a. med en byfest den 10.-11. september, hvor temaet vil være film. Der vil være filmværksteder, fællesspisning på Hvidovrevej, musik og teater, billedkunst, lys- og lydinstallationer, børneunderholdning, boder og meget andet. Alle foreninger og kulturinstitutioner er blevet inviteret til at deltage i kulturugen og byfesten.