Konkurrerede om at pakke skoletaske

Tre klasser vandt flotte præmier for at have fyldt skoletasker til børn i Sierra Leone og fremtidens danske skolebørn.
19. december 2014

Som en del af Hvidovre Kommunes fejring af 200-året for folkeskolen har alle klasser i indskoling og mellemtrin været inviteret til at deltage i en konkurrence om at pakke en skoletaske, som skulle ”sendes” enten til et andet land, til fremtiden eller en nabokommune. Tirsdag den 16. december var dagen, hvor vinderne skulle kåres, og det foregik i kommunalbestyrelsens mødesal på rådhuset.

Førstepræmien på 4500 kroner til klassen gik til 5.B på Holmegårdsskolen, som havde lavet to skoletasker – en til Sierra Leone og en taske til fremtiden – i 2064.

Andenpræmien, som var et gavekort til en biograftur for hele klassen, gik til 5.A og 5.C fra Langhøjskolen, som havde pakket skoletasker til fremtidens skolebørn.

Borgmester Helle Adelborg overrakte præmierne og roste eleverne for deres kreativitet:
- I skal alle sammen have stor tak og tillykke med jeres kreative og gennemtænkte skoletasker, sagde hun og takkede samtidig alle de elever og lærere, der har været med til at lave den bog om Hvidovres skolehistorie, som udkom samme dag.

Juryen, som havde bedømt de indsendte skoletasker, bestod af borgmesteren, tidligere viceskoleleder på Gungehusskolen, Louise Leth, og Cecilie Panduro Dørge-Andersen og Djellza Fetahi fra Fælleselevrådet.

Bogen om Hvidovres skolehistorie er uddelt til alle elever på Hvidovres folkeskoler og kan desuden findes på hvidovre.dk.