Rekordlav ledighed i Hvidovre

Med kun 4,4 procent ledige i juli måned, lå Hvidovre under både lands- og regionsgennemsnit
19. september 2014

Det går godt med beskæftigelsen. Hvidovre har pt en rekordlav ledighed – og ligger sammen med Vallensbæk med den laveste ledighed på Vestegnen, bare 4,4 procent. I antal blev 1097 Hvidovre-borgere registreret som ledige i juli måned.

- Tallene taler for sig selv, og jeg er så glad for, at vores prioritering af job indsatsen bærer frugt, og at vi nu står med en historisk lav ledighed, siger Helle Adelborg. Hun mener, at den rekordlave ledighed i øjeblikket foruden konjunkturer hænger sammen med, at kommunen generelt prioriterer beskæftigelsesindsatsen højt, og at jobcentret i øjeblikket har særlig fokus på, at få tidligt fat i de ledige og hjælpe dem med at søge job.

Det er tallene for juli måned, der viser, at Hvidovre sammen med Vallensbæk i øjeblikket har den laveste ledighed på Vestegnen. Til sammenligning var gennemsnittet for Region Hovedstaden i juli måned 5,0 procent.
Sidste sommer lå ledigheden i Hvidovre på 4,8 procent i juli måned.

Det er bl.a. et stort fald i ledigheden blandt de helt unge – de 16-24-årige. Her er ledigheden faldet med 37,5 procent siden 2013. Blandt de 25-29-årige er ledigheden faldet med 14,1 procent i løbet af det seneste år. Det er medvirkende årsag til det lave ledighedstal.
Til gengæld trækker ledigheden blandt 30-39-årige mænd i den anden retning. Her er ledigheden nemlig steget med 22,1 procent siden 2013. Det svarer til landstendensen for gruppen.
Kvinderne i aldersgruppen 30-39 år har til gengæld faldende ledighed.