Dagplejen får ny organisering

Hver dagplejer får fire børn – og der satses på videreuddannelse
2. maj 2014

Kommunalbestyrelsen har vedtaget en ny model for organisering af dagplejen. Den nye model er blevet til som et kompromis imellem fire tidligere fremlagte modeller, der ikke kunne samle politisk flertal, blandt andet fordi forældre og dagplejere ikke var tilfredse med modellerne.

 - Der har været nogle bump på vejen, men nu har vi fået lavet en model for fremtidens dagpleje i Hvidovre, der imødekommer de væsentligste af de bekymringer, vi blev mødt med fra forældre og dagplejere, da vi behandlede sagen første gang tilbage i efteråret 2013, siger borgmester Helle Adelborg og understreger:

 - Det har været vigtigt for Kommunalbestyrelsen, at sikre, at dagplejen i Hvidovre forbliver det gode og populære alternativ til vuggestuer, som det er i dag.

Hver dagplejer skal fremadrettet passe 4 børn, mens forslaget om, at børnene skal passes i en daginstitution, når deres dagplejer er syg eller på kursus, er taget af bordet. I stedet bliver der – som noget nyt - ansat et antal faste gæste-dagplejere, der skal tage imod de børn, der af en eller anden grund skal passes af en anden, end deres sædvanlige dagplejer. 

Den nye model for dagplejen indeholder samtidig en plan om at videreuddanne dagplejerne ved hjælp af aktionslæringsforløb, hvor pædagogikken udvikles løbende – og dagplejerens hverdag er udgangspunktet for udvikling af nye metoder. De såkaldte aktionslæringsforløb bliver også brugt i enkelte af kommunens vuggestuer – og med samme formål nemlig et løbende kvalitetsløft af tilbuddet.

 

Det er planen, at den ny organisering i dagplejen er iværksat per 1. januar 2016.