Avedørelejren & Filmbyen

Avedørelejren med Filmbyen ligger i smukke historiske omgivelser og huser primært virksomheder inden for film- og mediebranchen.

Avedørelejren & filmbyen

Avedørelejren

I Avedørelejren med Filmbyen bor virksomheder, primært inden for film- og mediebranchen, side om om side med blandt andet Cirkusmuseet, Historiens Hus, Produktionsskolen, vandrehjemmet Belægningen og filmskolen Station Next.

Avedørelejren ligger i smukke historiske omgivelser og er oprindeligt et kaserneanlæg, der er mere end 100 år gammelt. I 1999 købte Hvidovre Kommune Avedørelejren og satte rammerne for en spændende byudvikling i området. Avedørelejren ligger midt i et af kommunens grønne områder lige op til Avedøresletten og Vestvolden.

Filmbyen

Filmbyen i Avedørelejren huser primært film- og medievirksomheder bl.a. filmselskabet Zentropa. Her skabes prisvindende danske og internationale film som Italiensk for Begyndere, Dancer in the Dark og Dogville.

For at fastholde og forstærke filmproduktionen i Hvidovre har Hvidovre Kommune sammen med Zentropa og NNTV skabt filmportalen Filmlandhvidovre.org (nyt vindue). Her præsenteres vores film- og medievirksomheder, og de services Hvidovre kan tilbyde internationale og nationale filmskabere - nem adgang til locations, tilladelser fra forskellige myndigheder, adgang til udstyr og erfarne filmfolk – og så er der alt det rundt om produktionen, som drejer sig om indkvartering, forplejning osv.