Avedøre Holme

Avedøre Holme er et af Nordens største og mest velfungerende erhvervsområder. Her er nem og hurtig adgang til hele regionen og resten af verden.

Læs om Avedøre Holme

Avedøre Holme

Avedøre Holme er et driftigt og dynamisk erhvervsområde med en infrastruktur, der virker. Her er nem og hurtig adgang til hele regionen og resten af verden. Med sin unikke beliggenhed - centralt i hovedstadsområdet og uden beboelse, henvender Avedøre Holme sig til mange forskellige virksomheder. Samtidig er en af Danmarks største erhvervsskoler, TEC placeret på Avedøre Holme.

Selve Avedøre Holme måler 450 hektar og har et erhvervsareal på 275 hektar. Erhvervsgrundene varierer i størrelse fra 3000 m2 til 157.000 m2. De er alle privatejede, og cirka halvdelen af grundejerne driver egen virksomhed på grunden. Den anden halvdel af bygningerne består af lejemål fra 100 m2 og op efter. Der er endnu enkelte ubebyggede grunde.

Se ledige grunde, bygninger og lokaler på Avedøre Holme (nyt vindue)

Vision for Avedøre Holme

Se visionen for Avedøre Holme (nyt vindue)

Til og fra Avedøre Holme

Fra Avedøre Holme er der nem og hurtig adgang til hele regionen og resten af verden. Der er direkte adgang til motorvej E20 og det regionale motorvejsnet. Københavns Lufthavn og Indre By er under 15 minutters kørsel væk, og Øresundsbroen ligger lige rundt om hjørnet.

 • I bil til og fra Avedøre Holme: Der er to adgangsveje til Avedøre Holme. Den ene går under kontorhuset CPH Business Park, fra afkørsel 21 eller fra Avedøre Havnevej. Den anden er fra afkørsel 22 eller fra Gl. Køge Landevej i den sydvestlige ende. Der er meget erhvervskørsel til og fra området, men som andre steder i hovedstadsregionen er der mest pres på adgangsvejene morgen og eftermiddag til de mange arbejdspladser. Kører du til og fra området hver dag, er det lettest at benytte adgangsvejen ved afkørsel 22.
 • Med bus og tog: Avedøre Holme er et erhvervsområde uden boliger. Derfor er den offentlige transport tilrettelagt efter, at passagererne skal til og fra arbejde. Det betyder, at der er mange busser i myldretiden, færre i de tidlige morgen- og middagstimer og få busser om aftenen og i weekenderne. Alle buslinjer på Avedøre Holme stopper ved kontorhuset CPH Business Park. Herfra kører 500S uden stop til Ørestad Station, imens linjerne 137, 139 og 200S alle kører til Friheden Station. Linje 137 kører om aftenen mellem kl. 18 og 23. Linje 200S kører til Buddinge Station. Fra Friheden Station kører S-togslinje A hvert 10. minut mod henholdsvis Solrød Strand og mod Københavns Hovedbanegård til Hillerød. Find bussernes køreplaner. Find bussernes køreplaner (nyt vindue).     
 • På cykel: Kommer du fra Amager, kan du køre ad en grøn sti gennem Strandparken, hvor en del snart bliver Supercykelsti, og krydse motorvejen over en særskilt cykel- og gangbro på østsiden af Avedøre Havnevej. Herfra kommer du direkte til Stamholmen, hvor der er cykelsti i begge retninger. Supercykelstien, Ishøjruten, forbinder København med Ishøj via Hvidovre, Brøndby og Vallensbæk, hvor du kan køre fra ved Amagermotorvejen, hvis du skal til den vestlige del af Avedøre Holme. Hvis du ønsker en grønnere rute fra Gl. Køge Landevej, kan du dreje fra ved Hvidovrevej og køre gennem villakvarteret og krydse cykel- og gangbroen over motorvejen. Se kort over supercykelstier i hovedstadsområdet (nyt vindue)
 • Få skattefri erhvervskortordning: Movia har en erhvervskortordning, som giver arbejdsgivere mulighed for at tilbyde sine medarbejdere et skattefrit personalegode, der ikke koster virksomhederne noget. Læs om erhvervskortordningen (nyt vindue)

Fordele ved at drive virksomhed på Avedøre Holme

Der er mange fordele ved at drive virksomhed på Avedøre Holme. Her kan du læse om nogle af dem:

 • Nem adgang med bil, bus og tog samt regionalt stisystem for cykler
 • Gratis parkering
 • Høj forsyningssikkerhed og hedtvandssytem
 • Gode ekspansionsmuligheder, ingen beboelse og billig leje
 • Kommunen har stor erfaring med virksomheder, som har særlige kvalitetskrav til miljø
 • Kommunen har særlig ekspertise indenfor komplekse virksomhedsetableringer
 • Politiet og det private vagtselskab Crimson patruljerer på Avedøre Holme mellem kl. 22-05.

Her kan du læse mere om, hvad Avedøre Holme kan tilbyde (nyt vindue)

Lokale pejlemærker

 • Avedøreværket er Avedøre Holmes mest markante bygning, og Danmarks største kraftværk. Her producerer Ørsted el og varme. Værket er i 2016-2017 bygget om til primært at bruge biobrændsler som træpiller og halm til produktionen i stedet for kul og gas. Ombygningen bidrager markant til et grønt fjernvarmesystem i Storkøbenhavn, men også til et grønt el-system, der supplerer sol og vind. Læs mere om Avedøreværket (nyt vindue)
 • Kontorhuset CPH Business Park er 330 meter langt og har otte etager. Bygningen rummer 70.000 m2 kontorareal. Der er restaurant/kantine, fitness og wellness i husets stueetage. Bygningen var oprindelig entreprenør Bøje Nielsens domicil.
 • Fjernvarmecentralen på Avedøre Holme fordeler varmt vand til erhvervsgrundene. Den kendes på sin høje farvestrålende skorsten, der er dekoreret af billedkunstneren Johnny Oehlenschlæger. Fjernvarmecentralen deler desuden administration og hus med Industri- og Grundejerforeningen og Pumpe- og Digelaget, Avedøre Holme. Besøg Avedøre Holmes egen hjemmeside (nyt vindue)
 • De tre havvindmøller ud for Avedøre Holmes dige har en tårnhøjde på 88 meter og er 151 m høje til øverste vingespids. De har en effekt på 3,6 MW pr. mølle. Ørsted driver to af møllerne. Den tredje drives af Avedøre Vindmøllelaug, og flere lokale virksomheder er andelshavere. Den seneste er opført i 2011. Læs mere om Hvidovre Vindmøllelaug (nyt vindue)

Holmestafetten

Holmestafetten er et stafetløb for Hvidovres virksomheder og kommunale institutioner, der løbes en gang om året på Avedøre Holme. Stafetten er på 3,75 km, og man kan både løbe og gå ruten rundt, så der er plads til, at alle kan være med.

Arrangementet er desuden en festlig eftermiddag i kammeratskabets tegn med mad, musik og hygge med gode kolleger. Stafetten har udviklet sig til en populær tradition blandt Hvidovres virksomheder – både hos dem, der stiller med deltagere, og hos dem, der støtter med præmier og udstyr.