Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Forretningerne i Hvidovre har styr på corona-retningslinjerne

Det er en helt ny virkelighed for butikker og cafeer, men de nye retningslinjer fra myndigheder er blevet taget godt imod. Borgmester Helle Adelborg var på corona-tilsyn med Københavns Vestegns Politi og de mødte mange butikker, som havde helt styr på de nye corona-regler.
22. juni 2020

Efter to måneders corona-lukkede indkøbscentre og tomme restaurationer gik genåbningen i gang i midten af maj. Først slog indkøbscentrenes butikker dørene op den 11. maj, og ugen efter kunne serveringerne igen starte på caféer og restauranter.

I hele corona-perioden har politiet prioriteret at hindre spredning af Covid-19 – senest også med omfattende kontroller i detailhandlen og restaurationsbranchen.

”Generelt møder vi samfundssind og oplever erhvervsdrivende, som følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at begrænse coronavirus – og det vil jeg gerne kvittere for. Bliv ved med det, fortsæt de gode takter, så vores samfund gradvist kan fortsætte tilbage til normalen,” siger chef for lokalpolitiet, politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi.

Butikker og restaurationer skal bl.a. begrænse kundeantallet, skabe plads til afstand, skilte med smitteinformation, tilbyde håndsprit og håndtere fødevarer uden emballage med plastikhandsker.

Politi og borgmester på café-kontrol i Hvidovre
Blandt de steder på Vestegnen, der fik kontrolbesøg en varm tirsdag kort tid efter genåbningen, var butikker og caféer i indkøbscentret Hvidovre C.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg var inviteret med på politiets tilsyn:

”Det betyder meget for vores lokale erhvervsliv, at samfundet nu er begyndt at genåbne. Vi har et alsidigt forretningsliv i Hvidovre, og det er rart at se, at folk igen begynder at gå i butikker og på cafeer. Det er selvfølgelig stadig vigtigt, at vi holder afstand, nyser i ærmet og generelt sikrer en god håndhygiejne, sådan så vi i fællesskab kan sikre, at det går den rigtige vej,” siger Helle Adelborg.

Det er med til at sætte gang i hjulene, når butikker, caféer og restauranter igen er åbne:

”Vores erhvervsliv har haft et par hårde måneder, og jeg håber, de går en lys sommer i møde – selvom hverdagen foregår under nogle lidt anderledes forhold end tidligere. Som kommune er vi afhængige af, at det går erhvervslivet godt, for det er med til at sikre arbejdspladser og dermed velfærd til glæde for vores borgere,” siger Helle Adelborg.

Fokus på adfærd i centret
I Hvidovre C er der håndsprit ved indgangene, retningspile og stiplede midterlinjer i fællesarealerne. Skærme og skilte informerer om sundhedsmyndighedernes retningslinjer, fælles berøringsområder rengøres ekstra og centervagter er hele tiden klar til at skride ind, hvis for mange samler sig for tæt.

 ”Vores højeste prioritet er, at vores kunder og butikspersonale kan være i centeret på en sikker og forsvarlig måde,” siger marketingchef Anne Meedom, Hvidovre C.