Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Nyt gebyr på byggesager fra 1. juli

Ventetiden på at få behandlet en byggeansøgning er blevet mindre i Hvidovre Kommune de seneste måneder.
22. juni 2020

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre har besluttet, at der fra den 1. juli skal opkræves et gebyr på 1062 kr. for nye byggeansøgninger.

Indtægterne fra gebyret skal blandt andet bruges til at nedbringe sagsbehandlingstiden på byggesager, som er omfattet af Kommunernes Landsforenings servicemål, eksempelvis enfamiliehuse, erhvervsbyggeri og etagebyggeri. Der er bred politisk enighed om, at borgere og virksomheder, der har brug for en byggetilladelse, selv skal være med til delvis afholdelse af de faktiske udgifter med at sagsbehandle en byggeansøgning; i lighed med andre kommunale serviceområder, hvor der ligeledes er en egenbetaling, når man får en specifik kommunal ydelse. 

Gebyret bliver på 1062 kr. pr byggesag, for både borgere og virksomheder. Gebyret skal betales, når der gives tilladelse, og der tages ikke gebyr for afslag. Der arbejdes med et enkeltsagsprincip for byggeansøgninger. Dvs. der godt kan blive tale om, at en borger eller virksomhed skal betale flere gebyrer afhængig af, hvor mange og hvilke typer sager, der søges om. Eksempelvis kan der på en grund være tale om både byggetilladelse og lovliggørelse.

Hvidovre Kommune har siden årsskiftet haft et stort fokus på at nedbringe sagsbehandlingstiden for byggeansøgninger. Der er blevet ansat flere byggesagsbehandlere, og de sidste rekrutteringer er nu faldet på plads.

”Vi har haft en stor sagspukkel på byggesagsområdet, som byggesagsbehandlerne er ved at afvikle. Særligt er sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse blevet betydeligt reduceret. Virksomhederne er også i vækst så i efteråret har vi særligt fokus på sagsbehandlingstiden på erhvervsområdet. Det er populært at bygge nyt i Hvidovre eller renovere eksisterende bygninger. Og derfor skal vi på en grundig og effektiv måde behandle byggeansøgninger fra borgere og virksomheder, så de ikke skal vente længere end højst nødvendig,” siger borgmester Helle Adelborg.

Her (åbner ny side) kan man læse mere om byggesagsbehandlingen i Hvidovre Kommune