Hvidovres Erhvervsklub fik ny viden om fastholdelse af medarbejdere

Ved det seneste møde i Hvidovre Erhvervsklub var der masser af inspiration og ny viden om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.
11. april 2019

Rekruttering af nye medarbejdere og fastholdelse af eksisterende medarbejdere er to områder, som har et stort fokus på mange arbejdspladser. Begge emner var på dagsordenen, da Hvidovre Erhvervsklub i tirsdags mødtes på Hotel Scandic Hvidovre.
Hvidovres Kommunaldirektør Nich Bendtsen var vært ved mødet, og han fortalte om, hvordan Hvidovre Kommune arbejder med at rekruttere og fastholde medarbejdere.

”Som kommune har vi brug for medarbejdere inden for mange forskellige fag, som kan arbejde på flere forskellige niveauer, og derfor er vores arbejde med rekruttering og fastholdelse baseret på en analytisk og strategisk tilgang med udgangspunkt i denne diversitet,” sagde Nich Bendtsen blandt andet.

Anne Nielsen, som er direktør for Scandic Hvidovre, gav også et indblik i, hvordan den succesrige hotelkæde arbejder med at hyre medarbejdere og fastholde dem i jobbet på de mange hoteller, kæden har i hele Skandinavien.
”Vi rekrutterer ud fra individet. Det er ikke nødvendigt med fine eksamensbeviser. Og så tror vi på, at man kan motiveres af mange ting. Det at have et mandat er med til at motivere en. Jeg siger til mine medarbejdere, at indenfor en radius af en meter, er I hoteldirektører og der bestemmer I,” lød det blandt andet fra Anne Nielsen.

Anne Kongsted fra Cabi, der er en organisation under Beskæftigelsesministeriet, fortalte om vigtigheden af at have fokus på fastholdelse.

”Det koster mellem halvanden og to gange personens årsløn at miste en medarbejder inden for det første år. Nye medarbejdere beslutter sig for, om de føler sig velkomne inden for de først 30 dage, og 90 procent af nye medarbejdere beslutter sig for, om de vil fortsætte i virksomheden inden for de første seks måneder,” sagde Anne Kongsted.

Deltagerne i Erhvervsklubben, som består af virksomheder med mere end 20 ansatte, delte også erfaringer med rekruttering og fastholdelse på tværs af brancher.
Virksomhedslederne fik desuden mulighed for at komme med input til Hvidovre Kommunes kommende erhvervs- og vækststrategi.

Du kan læse mere om Hvidovre Erhvervs klub her