Nu er der skruet op for parkeringskontrollen i Hvidovre


Fra årsskiftet har Hvidovre Kommune etableret sin egen parkeringskontrol. Bilister risikerer derfor parkeringsafgifter, hvis de parkerer ulovligt. Parkeringskontrollen vil også blive mere synlig på Avedøre Holme.
19. februar 2019

Fra årsskiftet har Hvidovre Kommune indført en ny parkeringskontrol på de kommunale veje og pladser. Bilister, som ikke overholder parkeringsreglerne risikerer derfor at få en parkeringsafgift.

Kommunalbestyrelsen besluttede i 2018 at indføre parkeringskontrol. Det skete blandt andet fordi, at politiet overalt i landet har nedprioriteret opgaven med at håndhæve parkeringsreglerne. I Hvidovre har det resulteret i, at der flere steder i kommunen ofte holder biler ulovligt parkeret til stor gene for andre trafikanter, ligesom mange erhvervsdrivende har været generet af ulovligt parkerede biler foran deres forretninger.

”Der er mange bilister, som ikke altid lige parkerer bilen lovligt. Nu begynder det at få konsekvenser, og man risikerer altså en bøde. Vi indfører parkeringskontrollen, fordi vi tror på, at det kan være med til at skabe en bedre parkeringskultur hos visse bilister. Og så vil det gavne de borgere og forretningsdrivende, som er generet af biler, der holder foran deres indkørsler eller andre ulovlige steder,” siger borgmester Helle Adelborg.

Fakta

Hvidovre Kommunes parkeringsvagter vil kun operere på offentlige veje og pladser i hele kommunen også på Avedøre Holme. Men parkeringsvagterne har dog ikke noget med parkeringskontrollen på private områder at gøre.