Mød en virksomhed: ”Vi skal gøre opmærksom på os selv overfor de unge”

’Mød en virksomhed’ i november 2018 satte besøgsrekord og havde mere end tre gange så mange gæster som i 2017. Samtidig besøgte erhvervsminister Rasmus Jarlov messen og fik mulighed for at møde de lokale virksomheder, som stiller op for at møde fremtidens medarbejdere.
19. februar 2019

Hvidovres unge tager deres fremtid alvorligt. Det er det klare indtryk, som de 25 virksomheder, som i november stillede op til 'Mød en virksomhed', står tilbage med, efter at have tilbragt et par timer i selskab med over 700 af Hvidovres unge og deres forældre. Besøgstallet var det suverænt højeste i løbet af de fem år ’Mød en virksomhed’ har eksisteret, og eftermiddagen igennem var Kometen fyldt med især unge, men også mange forældre.

De mange besøgende har vakt glæde hos de deltagende virksomheder. En af de virksomheder, som har været med i flere år, er Hotel Scandic Hvidovre, som har flere spændende uddannelser og jobs, de tilbyder de unge. Hoteldirektør Anne Louise Nielsen var som nytiltrådt direktør med for første gang i Kometen, og hun var meget imponeret over ’Mød en virksomhed.’

”Mød en Virksomhed var på mange måder en succes og en god oplevelse for Scandic Hvidovre. Det hele var meget professionelt planlagt, og opbakningen fra arrangørerne, virksomhederne og ikke mindst de unge var stor. Derfor var det en stor fornøjelse at mærke den energi, der hurtigt spredte sig i Kometen, da dørene blev åbnet,” fortæller Anne Louise Nielsen, som inden messen havde sat et mål for Hotel Scandics deltagelse.

”Vores mål med dagen var at sprede budskabet om, at vi har mange forskellige jobmuligheder på et hotel. Interessen for vores stand, og de lækre kager, som vores kokkeelev Tobias stod og lavede, var stor, og vi har efterfølgende modtaget adskillige ansøgninger til vores erhvervspraktikforløb, hvor man i løbet af en uge komme alle hotellets jobfunktioner igennem,” siger Anne Louise Nielsen og tilføjer, at Scandic stiller op igen, når ’Mød en virksomhed’ vender tilbage til efteråret.

”Vi kommer meget gerne med igen næste år, hvor vi kommer til at lægge endnu mere vægt på vores udbud af elevpladser som kok, tjener og receptionist,” siger hoteldirektøren.

Skal gøre opmærksomhed på sig selv overfor de unge
Elektrikervirksomheden El-Strøm har været med siden, ’Mød en virksomhed’ blev afholdt for første gang i 2014. 2018-udgaven af messen oversteg imidlertid alle forventninger.

"Det er fantastisk at opleve så mange besøgende. Vi har været med fra starten, og første år var der virkelig ikke mange unge, derfor var det dejligt at se så mange. Man kunne dårligt komme ind i salen i starten, fordi der var så mange. Det betyder meget for os at være med – vi skal gøre opmærksom på os selv overfor de unge, fordi vi er i en branche, hvor der mangler mange folk. Vi virksomheder har også et fælles ansvar for at tilbyde lærepladser," siger Flemming Tvernø, der er direktør i El-Strøm, som er en af Hvidovres større elektrikervirksomheder.

Næste års Mød en virksomhed finder sted 13. November, og igen i år ser borgmester Helle Adelborg frem til messen.

”Ved efterårets messe havde vi besøg af erhvervsminister Rasmus Jarlov. Det betyder meget for os, at ministeren havde tid til at opleve messen, og han var begejstret for ideen og var imponeret over, at virksomhederne investerer tid og kræfter i messen. Det er et skulderklap til os i Hvidovre. Det er rart at opleve, at virksomhederne virkelig prioriterer at deltage i Mød en virksomhed. Det er vigtigt, at vores unge kan møde nogle repræsentanter fra erhvervslivet, som kan inspirere til det vigtige valg, de unge står over for, når de skal vælge uddannelse,” siger Helle Adelborg.