Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hovedstadens Erhvervshus står klar med sparring til Hvidovres virksomheder


Den nye erhvervsfremmelov trådte i kraft ved årsskiftet. Formålet er at gøre det nemmere for virksomheder at få rådgivning og sparring
19. februar 2019

Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at få rådgivning og hjælp til at udvikle sig. Det er en af grundstenene i den nye erhvervsfremmelov, som trådte i kraft den 1. januar 2019.

Fremover vil det være staten og kommunerne, der står for indsatsen, og regionerne vil ikke længere være med i erhvervsfremmeindsatsen, som de ellers tidligere har været.

Det betyder, at de tidligere Væksthuse er blevet nedlagt, og i stedet er der etableret en række erhvervshuse, som skal hjælpe alle typer virksomheder.

Er ikke kun for nye og vækstfokuserede virksomheder
Tidligere var det udelukkende iværksættere og vækstvirksomheder, som kunne få hjælp og altså ikke virksomheder, som udelukkende havde fokus på driften, men nu er det muligt for alle virksomheder at få rådgivning. Så uanset om man er en ny virksomhed, der vil have iværksætterådgivning eller er en etableret virksomhed, som fx vil have vejledning til, hvordan man nedsætter en bestyrelse i sin virksomhed, så er der hjælp at hente.

Virksomheder i Hvidovre hører til Hovedstadens Erhvervshus, som har eksperter klar til at træde til. Hovedstadens Erhvervshus vil kunne give sparring til innovation, eksport, finansiering og iværksætteri.

Efter den nye lov er kommunerne stadig den naturlige indgang til erhvervsfremmesystemet for virksomhederne. Sparringen fra kommunerne er bl.a. vejledning af grundlæggende karakter og facilitering af samarbejde og netværk. Netop opgaven med at stå for lokale netværk til erhvervslivet har Hvidovre Kommune i flere år taget på sig. I øjeblikket har kommunen flere netværk, som virksomheder kan være med i. Erhvervsforum (for virksomheder med under 20 ansatte) og Erhvervsklubben (for virksomheder med mere end 20 ansatte). Begge netværk mødes to gange om året, hvor der bliver udvekslet viden og erfaringer på tværs af brancher. Derudover er der det mere temaspecifikke mobilitetsnetværk, et netværk for fødevarevirksomheder og et netværk, hvor virksomheder sammen med kommunen taler om, hvordan vi kan få en smartere og grønnere transport.  


Digital platform på vej
Foruden den nye organisering af erhvervsfremmetilbudene betyder den nye erhvervsfremmelov også, at der i løbet af 2019 oprettes en digital platform med erhvervsservice til alle virksomheder. Via den er det muligt at gå ind og hente information om de mange tilbud indenfor erhvervsservice, som findes.