Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Borgmester Helle Adelborg har ordet

Borgmester Helle Adelborg fortæller her om visionen for Holmene.
19. februar 2019

2019 startede i højt tempo. Den 7. januar stod jeg side om side med bl.a. erhvervsminister Rasmus Jarlov, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille på Avedøreværket. Her præsenterede vi på et velbesøgt pressemøde visionen for Holmene.

Visionen indeholder en plan om at lave ni kunstige øer i vandet ud for Avedøre Holme. Her vil der blive plads til op mod 380 nye virksomheder og 12.000 medarbejdere.
I Hvidovre Kommune har vi arbejdet på Holmene de seneste tre år, og Regeringen bakkede op om projektet, da vi introducerede vores vision for dem.

Holmene er et projekt, jeg er utrolig stolt af. Når det engang i 2040 står færdigt, bliver det et internationalt vartegn, som vi i Hvidovre kan være glade for at have i vores kommune. Visionen med Holmene er at skabe et område, hvor der er synergi mellem erhvervsliv, fritidsliv, plante- og dyreliv. 

En udvidelse af erhvervsområderne i Hvidovre vil også komme alle vores nuværende virksomheder til gode. Vi vil skabe et nyt område med plads til mange forskellige typer virksomheder, og det vil være med til at skabe et endnu mere dynamisk erhvervsliv i kommunen, hvor virksomheder kan bruge hinanden på tværs af brancher.

Jeg har allerede fået mange positive reaktioner fra virksomheder i Hvidovre, som med stolthed har fulgt med i lanceringen. Men der er også flere bekymrede miner især omkring infrastrukturen, og hvordan Avedøre Holme og Holmene kan klare endnu flere mennesker, som skal til og fra arbejde.

Jeg kan sagtens forstå den bekymring, og det er også derfor, at vi allerede fra starten af arbejdet med visionen har tænkt over infrastrukturen. Trafikken er allerede i dag en udfordring, og der skal helt klart findes nogle løsninger, og vi har flere idéer til hvordan – bl.a. en stærk oprustning af den kollektive trafik til området, supercykelstier, flere spor på motorvejen og flere til- og frakørsler.
Rent faktisk er der
på finansloven for 2019 afsat penge til en forundersøgelse af en udvidelse af Amagermotorvejen.

Jeg glæder mig til at arbejde med Holmene i de kommende år og jeg ser frem til, at vi forhåbentlig  i 2022 kan være klar til det første spadekast.

Læs mere om visionerne for Holmene i denne artikel.

Med venlig hilsen

Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune.