Borgmester Helle Adelborg har ordet

Hvidovres borgmester fortæller her om det store fokus Hvidovre Kommune har på fremtidens arbejdskraft.
24. september 2018
Vi hører det mange steder fra. Der er mangel på arbejdskraft i Danmark i en lang række brancher. Og efterspørgslen efter arbejdskraft bliver kun større i fremtiden. Rent faktisk viser prognoser, at vi i 2025 vil komme til at mangle op mod 72.000 faglærte i Danmark, hvis ikke udviklingen vendes. 
Med den barske spådom hvilende over os, er det nødvendigt at der bliver gjort noget. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i Hvidovre Kommune sammen med en række lokale virksomheder gør en indsats for at skabe opmærksomhed om manglen på arbejdskraft og samtidig bidrager til at knytte bånd mellem de unge og virksomhederne.

En af de ting vi gør, er, at vi onsdag 14. november afholder virksomhedsmessen ’Mød en virksomhed’. 
Her stiller en række af vores lokale virksomheder op til en eftermiddag i Kometen på Hvidovrevej for at møde Hvidovres folkeskoleelever og deres forældre. Her kan eleverne og deres forældre blive klogere på, hvordan man fx bliver elektriker eller pædagog, ligesom de kan høre mere om, hvad jobbet som laborant eller lastvognsmekaniker går ud på. Der er mange forskellige uddannelser og jobs repræsenteret på messen, og der er kort sagt noget til enhver smag. Jeg er rigtig glad for, at så mange virksomheder bruger tid på at møde vores elever og deres forældre og fortælle om de muligheder, de kan tilbyde de unge. Det er dejligt, at vi i fællesskab kan sætte fokus på fremtidens arbejdskraft. I kan læse mere om Mød en virksomhed her.

Opmærksomheden på manglen på arbejdskraft kan også ses i en ny kampagne, som Jobcenter Hvidovre har søsat. Kampagnen Småjobs giver virksomhederne mulighed for at få hjælp til mindre arbejdsopgaver. Den har fokus på medarbejdere, der fx kan løse kortvarige opgaver med færre timer, agere "serviceblæksprutte" eller "altmuligmand" eller tage lagerarbejde på deltid.
Kampagnen kan være med til at få flere hænder i virksomhederne, og I kan læse mere om den i denne udgave af Erhvervsnyt.
God læselyst.

Med venlig hilsen
Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune.