Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Ny vision skal ruste Avedøre Holme til fremtiden


En ny vision for Avedøre Holme skal bruges til at få ændret statens reservationer for området
16. december 2016

I år 2035 skal Avedøre Holme være Hovedstadsregionens mest attraktive erhvervsområde for produktionsvirksomheder. Det er i hvert fald den position, som den nye vision for Avedøre Holme (Vision 2035) sigter imod.

”Avedøre Holme er et attraktivt erhvervsområde, men hvis vi skal have udviklet det i en retning, så det matcher med moderne virksomheders krav, er der brug for en ambitiøs vision. Derfor er det positivt, at vi nu har vedtaget Vision 2035. Med den i hånden har vi bedre muligheder for at indgå i en dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik på at få ændret Fingerplanen, så vi kan lave en ny, mere fleksibel lokalplan for området,” siger borgmester Helle Adelborg.
Visionen er vedtaget af en enig kommunalbestyrelse i Hvidovre, og den skal danne grundlag for det kommende udviklingsarbejde med det store erhvervsområde. Hvidovre Kommune har i arbejdet med visionen fået input fra både grundejerforeningen på Avedøre Holme og Dansk Industri.

Visionen skal blandt andet bruges til at forsøge at få ændret lokalplanen, så den bliver mere tidssvarende til moderne virksomheders udviklingsbehov. 
Den nuværende lokalplan for Avedøre Holme gør det svært for virksomheder, der ønsker at bygge ud.           

Men Hvidovre Kommune kan ikke ændre lokalplanen, uden at der træder en statslig reservation i kraft. Reservationen betyder, at lokalplanens område skal forbeholdes virksomheder med særlige beliggenhedskrav (VSB). Hvidovre Kommune har gennem mange år forsøgt at få de statslige planmyndigheder til at ophæve eller begrænse reservationen af Avedøre Holme til VSB, fordi reservationen er en hindring for udvikling af området. Der er i dag kun syv virksomheder med særlige beliggenhedskrav, og de seneste 10 år er der kun kommet en ny VSB-virksomhed til Avedøre Holme.
Derfor skal den nye vision for Avedøre Holme bruges til den videre dialog med Erhvervsstyrelsen for at få ophævet de skrappe reservationer, så det bliver muligt at ændre lokalplanen, så den matcher virksomhedernes behov.
For Hvidovre Kommune er der stort fokus på, at visionen skal sikre, at de eksisterende virksomheder fortsat kan blive i området. 

”Visionen tager højde for de nuværende virksomheders behov, men er også  tænkt sådan, at vi kan tiltrække nogle nye virksomheder til området. Nu skal vi fortsætte dialogen med Erhvervsstyrelsen om muligheden for at få ændret de nuværende reservationer,” siger Helle Adelborg.

Læs visionen her (åbner i nyt vindue)