Hvidovre-virksomhed kom igennem nåleøjet og får EU-støtte


Altiflex får EU-støtte til at realisere eksporteventyr. Copenhagen EU Office har spillet en vigtig rolle i forbindelse med ansøgningen.
16. december 2016

Altiflex er en innovativ virksomhed i byggebranchen med base i Hvidovre. Den har udviklet en unik afskærmningsløsning til bygninger under konstruktion, der kan spare byggeprojekter for op til 50 % af deres energiomkostninger i vintermånederne. Det er rigtigt mange penge, og så er det også godt for miljøet.

Løsningen sparer byggepladserne for en masse affald og forbedrer produktiviteten i byggeprojektet, så man skulle måske tro, at det sælger sig selv. Men som virksomhed i en stor konservativ byggebranche, kræver det mere end bare en god ide at starte et eksporteventyr. Produktet skal demonstreres i samarbejde med bygningsentreprenører for at dokumentere energieffektiviteten og overbevise branchen om, at løsningen samlet set er billigere, end de traditionelle løsninger. Det koster penge, og de kan være svære at skaffe for en innovationsvirksomhed som Altiflex. 

"Vi kunne ikke have gjort det selv"  
Derfor vakte det glæde i Altiflex, da Copenhagen EU Office kontaktede virksomheden med et tilbud om hjælp til at søge EU-støtte.
”Vi har ikke nogen erfaring med støtteansøgninger, så vi havde aldrig kastet os ud i det her, hvis ikke vi havde fået hjælp fra Copenhagen EU Office og konsulenterne fra Innovayt,” fortæller Lasse Ramskov.  Med EU-støtten i ryggen vil Altiflex nu starte en proces, der forhåbentligt ender med at blive et eksporteventyr. ”Vi forventer at fordoble medarbejderstaben til samlet at være 50 ansatte i 2019, samtidig med at der genereres arbejde til beskæftigelse af henimod 200 montører hos montørpartnerne,” siger Lasse Ramskov. 
Også Hvidovre Kommune, der er med til at finansiere Copenhagen EU Office, er glade for, at det lykkedes.
”For os er det vigtigt også at tilbyde virksomheder i vækst hjælp til at accelerere deres udvikling. Vi kender vores virksomheder godt, og vi arbejder for at skabe kontakt mellem vores virksomheder og Copenhagen EU Office, så flere kan få hjælp til klare sig i den internationale konkurrence og skabe arbejdspladser i kommunen,” siger borgmester Helle Adelborg. 
Copenhagen EU Office

Det var ikke helt tilfældigt, at Lasse Ramskov fra Altiflex blev kontaktet af Copenhagen EU Office med et tilbud om gratis hjælp til at søge EU-støtte. Copenhagen EU Office samarbejder med Hvidovre Kommune og resten af erhvervsfremmesystemet i Region Hovedstaden om at finde virksomheder med gode muligheder for få EU-støtte og hjælpe dem godt i gang. 
”Vi har været meget tilfredse med både Copenhagen EU Office og Innovayt. Vi har kunnet koncentrere os om vores forretningsudvikling, mens konsulenterne fik det præsenteret, så EU kunne forstå det,” siger Lasse Ramskov. 

Siden opstart af Copenhagen EU Offices virksomhedsservice CopenVirk i juli 2015 har 11 virksomheder i Region Hovedstaden opnået EU-støtte med hjælp fra kontoret. 

Læs mere om EU-støtte her