Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Virksomhedsportræt: Monstrum bygger fantasifulde legepladser til børn i hele verden


Hvidovre-virksomheden Monstrum har med sit team af tømrere, arkitekter og designere formået at opbygge en succesfuld forretning, hvor der bliver opført legepladser over hele verden
19. september 2016
Når borgmesteren i den amerikanske by Tulsa i løbet af 2017 indvier den nye gigantiske bypark i centrum, A Gathering Place for Tulsa, bliver det med et solidt dansk aftryk i parken. For legeplads-producenten Monstrum fra Avedøre Holme er i fuld gang med at bygge en af sine populære legepladser til byen, der ligger i delstaten Oklahoma. 
”Legepladsen til Tulsa er et projekt, vi har været involveret i i lang tid, og til foråret skal vi have 4-5 mand over at sætte den op i den nye park,” fortæller Ole Barslund Nielsen, der er grundlægger og medejer af Monstrum.
Monstrum sælger 70 procent af sine legepladser til udlandet, og virksomheden er derfor med til at sætte Hvidovre Kommune på både det internationale og hjemlige landkort.

I Moskva kan børnene fx lege på en kæntret luksusliner, der ligger i den berømte Gorky Park. I Gøteborg kan børnene klatre ind i en stor blåhval, og i Nørrebroparken kan de lokale børn gå på opdagelse i ’Bermudatrekanten’ med et nedstyrtet fly som legens centrum.
Foruden det igangværende projekt i Tulsa er Monstrum i gang i Hongkong og Dubai med iøjnefaldende legepladser, som vil vække glæde hos ethvert barn.

 ”Vi har masser at lave i øjeblikket og ordrerne kommer ind fra hele verden. Udover Tulsa er vi i gang med at bygge en legeplads til Dubai, som blandt andet består af en 12 meter lang blåhval og en ubåd. Vi bruger meget tid på at designe vores legepladser, og vores designere og arkitekter arbejder tæt sammen med vores byggere,” forklarer Ole Barslund Nielsen.

Hyggeligt arbejdsmiljø
Han har stiftet virksomheden sammen med Christian Jensen, som han har mødt igennem teaterbranchen, hvor de begge tidligere arbejdede.
Deres baggrund med at lave scenografi til de danske teatre, er siden blevet vekslet til en sund virksomhed, hvor arbejdsglæden er i højsædet – ikke bare for ejerne, men også for deres medarbejdere.
”Det er et privilegium at få lov til at beskæftige sig med det her hver dag,” siger Ole Barslund Nielsen.

Ved et besøg i Monstrums store produktionshal på Avedøre Holme fornemmes det hurtigt, at der er lagt vægt på arbejdsglæden. Tonen er uformel, et par hunde går hjemmevant rundt i en del af Monstrum, der er fælles frokostpause hver dag og faste arbejdstider fra 7-15, og desuden er der overskudsdeling blandt alle medarbejdere. 

”Vi sørger for, at det er rart at arbejde i virksomheden. Vi har mange sociale arrangementer og i og med, at vi har faste arbejdstider, er der sjældent overarbejde til hverdag,” fortæller Ole Barslund Nielsen, der sammen med sine medarbejdere også – når vejret tillader det – hopper i vandet ud for Avedøre Holme for at få en dukkert i løbet af en varm arbejdsdag.

Dansk design hitter
De unikke legepladser, som er blevet til i Monstrums kreative tegnestue, er blevet så eftertragtet, at virksomheden i øjeblikket har ordrebogen fyldt frem mod næste sommer.
”Udlandet er vilde med dansk design, og det smitter også af på os. Vi imødekommer vores kunders ønsker og laver legepladsen efter deres ønsker,” siger Ole Barslund Nielsen.

De flotte legepladser bliver designet og bygget på Avedøre Holme, og derefter bliver de pakket sammen og fragtet ud til deres fremtidige plads.

Monstrums internationale kunder stiller særlige krav til virksomheden. For et samarbejde med en bygherre i et andet land kan sommetider sætte tålmodigheden på prøve.
”Når man arbejder med andre kulturer, som gør tingene på en anden måde, end vi gør i Danmark, kan det godt give lidt udfordringer. Vi er vant til at have tillid til hinanden, og sådan er det ikke automatisk andre steder. Det skal man lige vænne sig til, når man bliver mødt af mistillid,” siger Ole Barslund Nielsen.

Fællestrækket for Monstrums legepladser er, at der altid er et tema. En af Monstrum mest populære legepladser ligger i Fælledparken og er kendt som Tårnlegepladsen. Her kan børn klatre op i Københavns Rådhustårn, se udsigten fra Børsen eller gå op i Rundetårn.
”Det er sjovt for både børn og forældre, når der er et tema. Så er der noget at tale om. Vi skal give dem en oplevelse, som de ikke har prøvet før,” siger Ole Barslund Nielsen og fortsætter:

”Når vi udvikler en legeplads har vi en klar idé om, hvordan den skal være. Der er de klassiske legeelementer, som altid skal være der. Der skal være noget til de motoriske udfordringer, og så skal der være det tematiske, som fortæller en historie,” siger Ole Barslund Nielsen.