Elev: ’Mød en virksomhed’ er en rigtig god idé


Som elev er det en rigtig god idé at deltage i messen, lyder det fra en tidligere deltager fra Hvidovre.
19. september 2016
Når ’Mød en virksomhed’ 2. november slår dørene op til en messe, hvor virksomhederne har mulighed for at møde Hvidovres folkeskoleelever, så vil der formentlig være masser af nysgerrige unge, som er på udkig efter deres måske kommende uddannelse eller erhverv.

En af sidste års deltagere var Christoffer Gravgaard Kjerri. Han gik sidste år i 10. klasse og besøgte messen for at blive klogere på, hvad han skulle efter folkeskolen.

Og her mødte han blandt andet et par håndværksvirksomheder, som han senere kom i praktik hos for at prøve af, om det virkelig var noget for ham. Christoffer kan kun opfordre andre af Hvidovres unge til at tage forbi ’Mød en virksomhed’.
”Det er en god ide med en virksomhedsmesse, hvor man kan komme rundt og snakke med virksomhederne. Jeg snakkede med to forskellige virksomheder omkring at være lærling, og om mulighed for at komme ud i praktik hos dem. Jeg havde lavet en seddel, hvor der stod, at jeg søgte praktikplads. På sedlen stod der noget om min alder, hvor jeg gik i skole henne, hvad jeg lavede i min fritid, og hvordan man kunne komme i kontakt med mig. 
Jeg var heldig at komme i praktik i begge virksomheder, som jeg havde snakket med om praktikplads”, fortæller Christoffer Gravgaard Kjerri, der også har opskriften på, hvordan man får en fod indenfor hos virksomhederne. 

”En af grundene til, at jeg fik en praktikplads det ene sted var, at jeg var velforberedt og virkede interesseret i det håndværk. Det betyder meget, når man møder arbejdsgiverne,” siger Christoffer Gravgaard Kjerri, der netop er startet på Next, der er en af Københavns største erhvervsskoler.
”Jeg skal i gang med at uddanne mig som tømrer. I min sommerferie har jeg været ude som arbejdsdreng i et tømrerfirma, og det har gjort mig mere sikker på, at det er tømrer jeg vil være,” siger Christoffer Gravgaard Kjerri.

Virksomhederne kan også drage stor fordel af at vise flaget på ’Mød en virksomhed’. For Jørgen Damkiær fra Egerbyg var deltagelsen i ’Mød en virksomhed’ vigtig, da han har stor fokus på rekruttering af kommende medarbejdere.
”Vi fik meget ud af at være med i ’Mød en virksomhed’. Det er en rigtig god platform, hvor vi som virksomhed kan gøre os attraktiv over for kommende medarbejdere. Efterfølgende havde vi fornøjelsen af at have et par unge drenge i praktik,” siger Jørgen Damkiær.

Vil du og din virksomhed også med på ’Mød en virksomhed’, så kontakt Hvidovre Kommunens erhvervskonsulent Karen Brehm Sørensen på kas@hvidovre.dk.