Hvidovres virksomheder er gode til at skabe nye job

Indenfor de sidste par år er der sket en synlig fremgang i antallet af job indenfor Hvidovres kommunegrænser. Borgmester Helle Adelborg glæder sig over, at erhvervslivet i Hvidovre er gode til at skabe nye arbejdspladser
9. juni 2016
Hvidovre Kommune er blandt de kommuner i Region Hovedstaden, som har haft den største stigning i antallet af arbejdspladser i perioden fra 1. kvartal 2013 til 4. kvartal 2015. Der er i perioden kommet 6,7 procent flere arbejdspladser i Hvidovre.
Det viser en helt ny analyse, som LO-fagbevægelsen har udarbejdet, og som netop har været omtalt i flere medier.

Til sammenligning har jobvæksten i gennemsnit for hele landet ligget på 3 procent. 
Den største fremgang har fundet sted i kommunerne omkring København og Århus, og Hvidovre står sammen med Høje-Taastrup, Herlev og Gladsaxe for den største jobvækst i Hovedstadsregionen.

Fremgangen vækker glæde hos Hvidovres borgmester Helle Adelborg.
”Det er glædeligt at se, at virksomhederne i Hvidovre formår at skabe nye jobs. Fra kommunens side sætter vi pris på vores virksomheder, for det kommer os alle til gavn, når det går dem godt,” siger Helle Adelborg.

Igennem de seneste par år har Hvidovre Kommune skruet op for erhvervsservicen, og står i dag blandt andet bag flere erhvervsnetværk for virksomhederne i kommunen. 

”Vi oplever, at virksomhederne trives godt i det erhvervsklima, der er i Hvidovre. Virksomhederne har lært hinanden at kende, og vi har generelt en rigtig god dialog med dem fra kommunens side, hvor vi lytter til hinanden,” siger Helle Adelborg.
 
En af årsagerne til jobvæksten i Hvidovre er blandt andet tilgangen af flere nye virksomheder.
Nogle af de nye virksomheder, der har bidraget til jobfesten er BMS A/S, Bossard A/S og Allan Ploug A/S, der tilsammen har skabt næsten 250 nye arbejdspladser. 
Flere fødevarevirksomheder er desuden i de seneste par år flyttet til kommunen heriblandt Bülow Lakrids og Meyers Bageri, som også begge har været med til at sikre nye lokale arbejdspladser.
Samtidig har den spanske bank Santander Bank i perioden 2013 til 2015 udvidet markant på medarbejdersiden og har i dag cirka 250 medarbejdere siddende i CPH Business Park på Avedøre Holme. Også busselskabet Anchersen har været med til at skabe nye job i Hvidovre.
Borgmester Helle Adelborg er klar til at byde endnu flere virksomheder og job velkommen til Hvidovre.
”Vi har stadig plads til mange nye arbejdspladser, så vi håber, at vi kan få skabt endnu mere opmærksomhed om den erhvervsvenlige kommune med en helt unik placering, som Hvidovre er,” siger Helle Adelborg.