Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Medarbejdernes transportvaner skal undersøges

Mobiliteten er under lup i et stort regionalt projekt, som Hvidovre Kommune og fem lokale virksomheder deltager i
11. april 2016
Der er stor forskel på, hvordan vi kommer frem til vores arbejdsplads. Nogle kører i bil, mens andre tager cyklen eller hopper ombord på bussen eller toget.

Ofte er folks transportvaner fastlåste, men i fremtiden kan der blive rokket ved de sædvanlige vaner. For et nyt mobilitetsnetværk bestående af Hvidovre Kommune og lokale virksomheder skal nu i gang med at kortlægge medarbejdernes transportvaner. Denne kortlægning skal være med til at forbedre fleksibiliteten og mindske trængslen. 
Det er en del af et større projekt for kommuner og virksomheder langs Ring 3, og kan ses som en del af forberedelsen til den nye letbane. I første etape etableres letbanen mellem Lyngby i nord til Ishøj i syd, og Hvidovre arbejder på at få letbanen til Avedøre Holme i anden etape. 

Netværksarbejdet om mobilitet har fokus på at forbedre infrastrukturen ved at påvirke brugernes adfærd. Det handler altså om, hvordan man kan mindske trængsel på vejene ved fx mere samkørsel, flere cyklister, mere offentlig transport i stedet for at bygge flere og bredere veje. 
”Med det her mobilitetsnetværk håber vi at kunne finde frem til nogle løsninger, der kan være med til at forbedre mobiliteten i vores kommune og gøre adgangen til vores arbejdspladser nemmere,” siger Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre.

Fakta: 
Det lokale mobilitetsnetværk i Hvidovre består af Hvidovre Kommune og Avedøre Holme virksomhederne IF Forsikring, TEC, Bossard og KLS, samt Hvidovre Hospital.