Grøn vækst kan give gevinst på bundlinjen

Virksomheder kan nu søge om at komme med i et nyt vækstprojekt med fokus på grønne forretningsmodeller
11. april 2016
Virksomheder med grønne ambitioner kan nu søge om at komme med i vækstprojektet ’Grøn vækst via grønne forretningsmodeller’.

Det er Væksthus Hovedstadsregionen som i samarbejde med Greater Copenhagen, Vækstforum Hovedstaden og EU står bag projektet, der henvender sig til virksomheder med mere end fem ansatte.

De virksomheder, som bliver udtaget, kan se frem til at få hjælp til at styrke at styrke forretningen i forbindelse med en igangværende grøn omstilling.

Det første hold af virksomheder gik i luften i februar, og erfaringer derfra er foreløbigt gode. 

”Virksomhederne på hold 1 har allerede flyttet sig meget og får med vores hjælp blik for nye kommercielle muligheder i de grønne forretningsmodeller. Timingen skal være rigtig, men vi har endnu ikke mødt virksomheder, der ikke kan bruge vores program,” siger Dan Boding-Jensen, der er projektleder i Væksthus Hovedstadsregionen.

Hvidovre-virksomheden Gaia Solar deltager i projektet og er indtil videre godt tilfreds.

”I modsætning til andre projekter vi har deltaget i, bliver vi i den grad inspireret og holdt til ilden og vi når utvivlsomt et godt resultat,” siger Peter Terman Petersen, der er direktør hos Gaia Solar.


Fakta

Virksomheder skal ansøge om at komme med i projektet. Der bliver udvalgt otte virksomheder til det næste hold, som begynder i november 2016.

Det koster 50.000 kr. at deltage i programmet, dette inkluderer:

• Et økonomisk tilskud på 180.000 kr. til køb af rådgivningsydelser, som fx materialestrømsanalyser, markedsanalyser, sikring af rettigheder, certificering, etc.

• Hjælp til at finde de bedste rådgivere

• Netværk med de andre deltagervirksomheder

Læs mere her (åbner i nyt vindue)