Avedøre Holme fylder 50 i år

I 2014 er det 50 år siden, at strandenge og brakvandsområder i Avedøre syd for København blev inddæmmet, og statsminister Jens Otto Kragh tog det første spadestik til erhvervsområdet Avedøre Holme.
20. november 2014

Det blev fejret torsdag den 13. november, hvor kommunen, i samarbejde med Industri- og grundejerforeningen, havde inviteret alle områdets virksomheder til jubilæumsreception. Her gav Poul Sverrild fra Forstadsmuseet et indblik i udviklingen af det, der for bare nogle få år tilbage var hovedstadsregionens største erhvervsområde. Arrangementets deltagere blev her med gamle sort-hvide fotos taget tilbage til sumpområde og sommerhuse på ”ben”, svanejagt og de første spadestik.

Efter det historiske tilbageblik var der præmieoverrækkelse i en stor jubilæumskonkurrence. Under overskriften "Smagen af Avedøre Holme" har 14 fødevarevirksomheder, der alle bor på Avedøre Holme, sponsoreret indhold til tre propfyldte præmiekurve, som over 400 medarbejdere i området har deltaget i konkurrencen om. Det blev tre medarbejdere fra henholdsvis Syntese, Avedøreværket og Nyscan, der hver kunne gå hjem med en bugnende kurv.

I dag huser Avedøre Holme mere end 300 danske og internationale virksomheder inden for mange forskellige brancher, og der kommer løbende flere til. Ikke mindst pga. Avedøre Holmes beliggenhed tæt på København, Kastrup Lufthavn, Øresundsbroen og motorvejsnettet.